Kuntoğlu “Ticari Olan Yardımcı Kaynak Bir Algıdır” 

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ilimiz genelinde eğitim veren okulların müdürleriyle 2017 -2018 eğitim öğretim dönemi öncesinde bir araya geldi.

Kuntoğlu “Ticari Olan Yardımcı Kaynak Bir Algıdır” 

Karaman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yenilenen müfredat konusunda bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Şube Müdürleri İbrahim İbrahimoğlu, Ayhan Kahraman ile okul ve kurum Müdürleri katıldı.
Toplantının amacının yeni eğitim öğretime az bir süre kala yapılan çalışmaları değerlendirmek olduğunu söyleyen Kuntoğlu konuşmasında “Milli Eğitim Bakanlığımız 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı öncesinde müfredat değişikliğine gitti. Bakanlığımızın yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde bir, beş ve dokuzuncu sınıfların müfredatı yenilendi. Pratik bilgilerin hayata geçirilmesi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması, güncel niteliklerin kazandırılması ve değerlerimizin müfredata girmesi arzu edilmiştir. Öğrencilerimize kazandırılacak bu niteliklere uygun içerikler istikametinde bir güncelleme yapıldı. Müfredatın yenileme sürecinde hemen hemen bütün illerdeki öğretmenlerimiz konuyla ilgili çalışmalara katıldı. Siz ne kadar iyi bir müfredat yazarsanız yazın bu müfredatı uygulayacak olan öğretmenlerimizdir. Bu müfredatı uygulatacak olan da sizler yani eğitim liderlerimizdir. Türkiye’de önemli bir değişiklik yapılıyor. Bizim istediğimiz bu değişikliğe eğitim camiasının, eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin sahip çıkmasıdır. Öncelikli olarak eğitim liderlerimiz yenilenen müfredatı öğretmelerine anlatacaklar. Öğretmenlerimizde velilerimize paylaşacak. Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte yeni müfredat içeriğine sahip kitaplarımız okullarımıza dağıtılacaktır. Bakanlığımızın öğrencilerimize kitaplarını dağıtmasına rağmen öğretmenlerimiz yardımcı kaynak aldırma konusunda ısrar etmektedir. Bu noktada yardımcı kaynağımız kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı olmalıdır. Önümüzdeki yıl yardımcı kaynağa ihtiyaç olmayacak şekilde kitaplar hazırlanacak. Unu, yağı ve şekeri varken öğretmenlerimiz kendisi pastayı yapmıyor. Bunun yerine öğrenciye hazır pasta aldırıyor. Yardımcı kaynak budur. Yani kısacası ticari olan yardımcı kaynak bir algıdır. Tıpkı dershaneler algısı gibi. Dün dershane olmadığı zaman öğrencisinin üniversiteyi kazanamayacağını düşünen veliler vardı. Ama bugün destekleme ve yetiştirme kursları ile bu algıyı kırdık” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizin yenilenen süreçle birlikte değiştiğinin altını çizen Kuntoğlu değişimle birlikte yeni müfredatın uygulanması açısından öğretmenlere ve yöneticilere önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinin olduğunu da hatırlatan Kuntoğlu bu hedefleri gerçekleştirirken ana omurgayı eğitim camiasının oluşturduğunu belirtti.  Kuntoğlu açıklamasında şunlara yer verdi: “Türkiye’de bundan sonra yapılacak tüm iş ve işlemler artık değerler eğitimi ekseninde olacak. Çünkü biz değerlerimizle varız. Aliya İzzetbegoviç ne diyor, ‘Savaş yenildiğiniz zaman kaybedilmez, savaş düşmana bezediğiniz zaman kaybedilir.’ Biz köklü kültürü ve medeniyeti olan bir milletiz. Bir başkasının uydusu değiliz artık. Avrupa’nın Türkiye’yi böyle görmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

EBA kullanımı konusunda öğretmelere uyarılarda da bulanan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu EBA’nın öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platform olduğunu dile getiren Kuntoğlu okul yönetici ve öğretmenlerinden EBA kullanımını aktif olarak takip etmelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284