Kuntoğlu: Yeni Eğitim Dönemine Hazırız

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, eğitim öğretim hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuntoğlu: Yeni Eğitim Dönemine Hazırız

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Karaman’ın eğitim ortamları ve fiziki alanlar, ilimize atanan öğretmenler, tekli eğitim, müfredat değişikliği ve uyum programları konularında bilgilendirmelerde bulundu.

“İlimize 12 Yeni Okul”

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 12’si yeni açılan okullarımız olmak üzere 321 okul ve eğitim kurumunda, 2 bin 938 derslikte, 48 bin 395 öğrencimiz eğitim görecek. Bu yıl 68 öğretmen Karaman eğitimine katkı sağlamak üzere ilimize atandı. Okul ve kurum yöneticilerimizle 3 bin 557 öğretmen ve yöneticimiz eylül ayı itibariyle okullarında eğitim hazırlıklarını yürütüyorlar.

“81 Okulun Yenilemesi Yapıldı”

Günden güne daha iyi bir eğitim için yeni binaların yanında fiziki ortamların da yenilenmesine yönelik yaz boyu çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık 10 milyonluk bir bütçe ile 81 okulun onarım ve tadilatı gerçekleştirilerek öğrencilerimize daha iyi eğitim ortamları oluşturuldu. 

“İlimizdeki Tüm Okullarda Tam Zamanlı Eğitim Uygulanacak”

Ülkemiz genelinde 2019 yılında geçişi planlanan tam gün eğitimine ilimizde yapılan çalışmalar neticesinde bu yıl geçilmiş oldu. Böylelikle okullarımızda sabahçı öğlenci şeklinde öğrenci grupları son bularak daha uzun teneffüs ve dinlenme sürelerine göre ayarlanmış tam gün eğitimi uygulanacak.

“Yeni Müfredatla Güncellenen Eğitim ve Uyum Programları”

İlk ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip liseleri düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilenmesi üzerine "Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışmaları Uygulama Takvimi" hazırlanarak uygulamaya kondu. Böylelikle 2017-2018 öğretim yılı başlarken seminer çalışmaları ile öğretmenlerimiz de yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmış oluyor.

Geçmiş yıllarda okulların açılmasından bir hafta önce başlatılan uyum eğitimine, bu yıl lise dokuzuncu sınıflar da dahil edilerek öğrencilerin yeni okullarını daha erken tanımaları sağlanmıştır.

“18 Eylülde Kitaplar Öğrencilerimizin Masasında Olacak”

Ücretsiz dağıtımı yapılan ders kitapları, yürütülen çalışmalar neticesinde okullarımıza ulaştırılmaya başlandı. Okulun ilk gününde, tüm öğrencilerimiz ders kitaplarını masalarının üzerinde bulacak. 

“Birleştirilmiş Sınıflarda Eğitim Sona Eriyor”

Zorunluluklardan kaynaklanan birleştirilmiş sınıflarda yapılan eğitim yerine müstakil sınıflarda eğitim amaçlanarak yürütülen çalışmalarla ilkokul öğrencilerine kıyasla bu oran günden güne düşürülmüştür. Bu kapsamda bu yıl, 4 okuldaki öğrenciler de servisle bulundukları köylerinden alınarak müstakil sınıflarda eğitimlerine devam edeceklerdir.

Bunun yanında okul güvenlik önlemleri ve servislerine yönelik ilgili kurum ve paydaşlarımızla gerekli toplantılar yapılarak öğrencilerimizin güven içerisinde okullarına ulaştırılması ve okullarda güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için gerekli önlemler alındı. Eğitimde fiziki iyileştirmeler kadar içerik ve donanımsal eğitim araçlarında da yapılan çalışmalarla neslimizin daha güzel günlere ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede göreve geldiği günden bugüne eğitimle ilgili her konuda büyük destekler sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, belediye başkanına, kurum yöneticilerine teşekkür ediyor, eğitim camiamızı oluşturan milli eğitim personelimize, öğretmenlerimize ve eğitim yöneticilerimize başarılar diliyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284