Liselere De E-Kayit Sistemi Geliyor

Ilkokullardan sonra sinavsiz liselere yeni ögrenci kayitlari e-kayit sistemiyle elektronik ortamda yapilacak. Genel liselere aday kayitlarinda bölge ve ikametgah adresi esas alinacak.

Liselere De E-Kayit Sistemi Geliyor
Sinavsiz ögrenci alan liselere yeni ögrenci kayitlari da ilkokullar gibi e-kayit sistemiyle elektronik ortamda yapilacak. Ögrenci ve velilerden kayit sirasinda hiçbir surette kayit parasi veya bagis adi altinda para alinmayacak, gereksiz belge istenilmeyecek. Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer imzasiyla yayimlanan genelgeyle ulasim sebebiyle zaman ve mali yönden olusacak kayiplarda tasarruf saglanmasi, ögrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere daha fazla zaman ayirmalari ve egitim-ögretim kalitesinin yükseltilmesi amaçlaniyor.
- Bu kapsamda, ögrencilerin tercihleri dogrultusunda ikamet adreslerine en yakin genel liseler, meslek liseleri, çok programli liseler veya mesleki ve teknik egitim merkezlerine yerlestirilmeleri saglanacak.
- Aday kayitlarinin genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Agustos tarihlerinde yapilacagi belirtilen genelgeye göre genel liselere aday kayitlarinda bölge ve ikametgah adresi esas alinacak.
- Genel liseye kayit olacak adayin ikameti, okulun bölgesi sinirlari içerisinde ise kaydi yapilacak.
- Meslek liselerine kayitlarda bölge sinirlamasi olmaksizin 10 okul tercihi yapilacak.
- Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayit yaptiramayacak.
- Aday kayitlarinin tamamlanmasinin ardindan kayit listeleri, en geç 7 Eylül'de //www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.
- Kesin kayit islemleri okul müdürlüklerince 7-14 Eylül'de tamamlanacak.
- Mazeretleri nedeniyle 13-31 Agustos tarihleri arasinda aday kayitlarini yaptiramayanlarin magdur olmamalari için kayit ve yerlestirme islemleri sürdürülecek.
DINÇER'DEN TEK DERS MÜJDESI
MILLI Egitim Bakani Prof. Dr. Ömer Dinçer tek ders yüzünden sinifta kalan veya mezun olamayan ögrencilere müjdeli haberi verdi. 2011-2012 egitim döneminde tek dersten kalan ögrencilere yeni egitim dönemi baslamadan önce tek ders sinavi yapilacak. Dinçer "Ben Bakan oldugum sürece tek ders sinavlarina izin verecegim" diyerek "Tek dersten kalan çocuklarimiz için sinav olsun istiyorum. Ayrica bu sinavi ara siniflar içinde yapacagiz" dedi.
Liseliler de tasimali kapsaminda
MILLI Egitim Bakanligi, 2012-2013 egitim ögretim yilinda 9, 10, 11 ve 12. sinif ögrencileri tasimali egitime alacak. Ömer Dinçer imzali tasimali ortaögretim genelgesinde, bu uygulamanin 2010-2011 egitim ögretim yilinda ilk defa 9. siniflar için uygulandigi hatirlatildi.
- Zorunlu egitimin kademeli olarak 12 yila çikarilmasinin ardindan 11 ve 12. sinif ögrencileri de tasimali ortaögretim kapsamina alindi.
- Milli egitim müdürlüklerince gereken hazirlik ve etüt çalismalari baslatilacak, ihalelerle ilgili islemler en kisa sürede sonuçlandirilacak.
- Tasimali ortaögretimin ödenekleri ise il özel idare müdürlüklerine aktarilmak üzere defterdarlik muhasebe müdürlüklerine gönderilecek. Ihale islemleri de buna göre yürütülecek.
- 2012-2013 egitim yilinda tasimali ortaögretim uygulamasina belirtilen sartlari tasiyan 9, 10, 11 ve 12. sinif ögrencileri alinacak.
- Ögrenciler, öncelikle pansiyonlara yerlestirilecek. Pansiyona yerlestirilemeyen ögrenciler ise tasimali ortaögretim kapsamina alinacak.
- Tasimali ortaögretim kapsamindaki okullarin derse giris ve çikis saatleri dikkate alinarak güzergah birlestirilmesi yapilacak.
- Tasinan ögrenciler, gelis ve gidis saatlerinde olusan bosluklarda sosyal, kültürel ve spor faaliyetleriyle kitapliklardan yararlandirilacak.
- Normal ögretim yapan ortaögretim kurumuna ayni araçla birden fazla sefer yapilmayacak.
- Ikili ögretim yapan okullara sabahçilar için bir, öglenci ögrenciler için bir sefer olmak üzere bir araçla en fazla iki sefer yapilabilecek.
- 5 kilometreden daha az ve 30 kilometreden daha fazla mesafeden tasima yapilmayacak.
- Tasimali egitimde ilkokul, ortaokul, lise ögrencileri ayri ayri araçlarla tasinacak.
- Bunun mümkün olmamasi halinde ilkokul ve ortaokul ögrencileri birlikte, lise ögrencileri ise ayri araçlara bindirilecek.
- Yerlesim yerlerinde az sayida ortaokul ögrencisi bulunmasi, ders giris çikis saatlerinin yakin olmasi ve lise ögrencilerini tasiyan servislerde yer olmasi halinde ortaokul ögrencileri de ayni servise alinabilecek.
- Ikili ögretim yapilan okullarda tasimali egitim kapsamindaki yemek hizmeti verilmeyecek.
-         Emniyet müdürlügüyle isbirligi yapilarak tasimali egitimdeki sürücülere, kurallar ve davranislarla ilgili egitim verilecek.
Kaynak: Haber7.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284