MEB Bölgelere Göre Ögrencileri Aktaracak

MEB ögrenci aktarimlarini 5. siniflar, 5-8. siniflar ve 2-4. siniflar seklinde adres uyumlu okullara gerçeklestirilecek.

MEB Bölgelere Göre Ögrencileri Aktaracak
Milli Egitim Bakanligi (MEB) zorunlu egitimi 12 yila çikaran kanun kapsaminda yapilan okul dönüsümlerine göre ''ögrenci aktarimi'' usullerini belirledi.
Zorunlu egitimin 12 yila çikmasi kapsaminda okullar, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak dönüstürüldü. Gelecek yil egitime baslayacak birinci sinif ögrencilerinin e-kayitlari 23 Temmuz 2012 tarihi itibariyle gerçeklestirildi.
Okullarin dönüstürülmesinden sonra okullari degisen ögrencilerin aktarimlari il veya ilçe ögrenci yerlestirme komisyonlarinca e-okul üzerinde yapilacak.
Ögrenci aktarimlari 5. siniflar, 5-8. siniflar ile 2-4. siniflar için yapilacak. Müstakil ilkokullarda sadece 1-4. sinif ögrencileri egitim göreceginden 5-8. siniflar planlanan en yakin ortaokula aktarilacak. Bagimsiz ortaokullarda ise sadece 5-8. siniflar egitim görecegi için 1-4. siniflar planlanan en yakin ilkokula nakledilecek.
Imam hatip ortaokullarinda ise sadece 5. sinifa ögrenci alinacagindan velinin söz konusu okula dilekçe vermesi durumunda ilkögretim kurumundaki ögrencinin, adres kontrolü yapilmaksizin il ve ilçe milli egitim müdürlüklerince olusturulan kayit bölgesindeki imam hatip ortaokuluna aday kaydi yapilacak.
Veli ve ögrenciler magdur edilmeyecek
Kademeli olarak ilkokula dönüsecek okullarin 1-4. ve 6-8. siniflarina; ortaokula dönüsecek okullarin ise 2-4. ve 5-8. siniflarina kayit bölgesinden ögrenci nakilleri yil boyunca alinabilecek.
Ögrenci aktarimlari tamamlandiktan sonra 2-8. siniflarin hangi okulda ögrenim görecekleri e-okul üzerindeki veli bilgilendirme sisteminden vatandaslarin bilgisine sunulacak.
Kaynak: Memurlar.Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284