MEB`den Yoksul Ögrencilere Kahvalti Müjdesi

Milli Egitim Bakanligi, okullarda bedava süt ve sicak ögle yemeginden sonra yoksul aileleri sevindirecek bir projeye daha imza atiyor.Yoksul ögrenciler de artik güzel bir kahvalti yapabilecek.

MEB`den Yoksul Ögrencilere Kahvalti Müjdesi

Okul kantinlerinde kola, hamburger, kizartma gibi obeziteye neden olan yiyeceklerin satisini yasaklayan Saglik Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi, günde 1 ögün yemege ulasamayan yoksul çocuklar için de ücretsiz kahvalti programi hazirliyor.
Takvim'in haberine göre; sosyo ekonomik durumu kötü olan mahallelerin okullarinda ögrencilere bedava yemek ve kahvalti verilecek. Hükümetin, 2013-2017 Türkiye Saglikli Beslenme Programi'nda yer alan uygulamayi Milli Egitim Bakanligi ve Maliye Bakanligi ortaklasa yürütecek. Programa özel sektör ve sivil toplum kuruluslarindan da destek alinacak.
ÇOCUKLAR GELISEMIYOR
Okul sütü projesi kapsaminda yapilan arastirma sonuçlarinda, yoksul hanelerde yasayan çocuklarin egitimden dislanmalarinda en büyük riskin yetersiz beslenme olduguna dikkat çekildi. Türkiye'de 5 yas alti çocuklarin yüzde 10.3'ünün kisa boylu, yüzde 3.2'sinin ise boyunun ciddi sekilde kisa oldugu belirtildi. Dogu bölgesinde ise 5 yas alti çocuklarin yüzde 21'i bodur, yüzde 8.3'ü ise ciddi bodur oldugu belirlendi.
AILE BÜTÇESINE KATKI
Okul günlerinde verilen sicak ögle yemegi ile çocugun toplam sicak yemek tüketiminin yüzde 16'sinin karsilanabilecegi, bunun da yoksul bir ailenin çocugu için yaptigi harcamanin yüzde 10'una karsilik geldigi hesap ediliyor. 5-11 yas arasi çocuklar için saglikli beslenme düzeninin, besleyici gidalari içermesi gerektigi belirtilen raporda, günde 2 bardak süt içilmesinin, tavsiye edilen protein aliminin yüzde 30-40'ini karsiladigi vurgulandi. Yeterli süt tüketiminin, bagisiklik sistemini güçlendirdigi, büyüme ve gelismesine katki verdigi kaydedildi.
Kaynak: Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284