Milli Egitim Bakanligi Okullardaki Kütüphanelere El Atti

Okullarin giris katlarinda olacak kütüphaneler renkgarek boyanacak. Çocuklara kesintisiz internet imkani sunulacak, isteyen sesli kitap dinleyebilecek.

Milli Egitim Bakanligi Okullardaki Kütüphanelere El Atti
Okul kütüphaneleri artik daha eglenceli hale gelecek. MEB, okul kütüphanelerinin çehresini yeniden tasarlamak için dügmeye basti. Bakanlik "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsaminda Türkiye genelindeki tüm okullara uzay üssü gibi kütüphaneler insa edecek. Yeni dizayn edilecek kütüphanelerde dünyadaki okul kütüphaneleri örneklerinden yola çikan Bakanlik zevkli, eglendirici, estetik ve çocuklarin hayal dünyalarini harekete geçiren kütüphaneler yapacak
HAYIRSEVERIN ADI VERILECEK
Kütüphaneler okullarin giris katlarina kurulacak ve bu kütüphanelerde çesitli etkinliklerin yapilmasina imkan verecek sekilde zenginlestirilecek. Kütüphanelerin kurulmasi Bakanlik, Sivil Toplum Kuruluslari (STK) olan Merter Platformu Dernegi ve Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) isbirligi ile gerçeklesecek. Kurulan kütüphanelere, yapimina destek saglayan hayirseverin veya kurulusun adi verilecek.
FILM IZLEYIP OYUN OYNAYABILECEKLER
Okullara yapilacak olan modern kütüphaneler Z-Kütüphaneler (Zenginlestirilmis Kütüphane) olacak. Bu kütüphanelerde bilgisayarlar bulunup, her an internet baglantisi olacak.
Duvarlarinda ögrencilerin çalismalarini sergileyebilecek özel dizayn edilmis paneller yer alacak. Ögrenciler dersin disinda isterlerse gelip oyun oynayabilecek ya da internete girip ödevleri yapip çikti alabilecek. Öte yandan ögrencilerle basili, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçenekleri sunulacak. Ayrica çocuklarin gelisimine uygun güncel çocuk edebiyati ürünlerine, oyuncaklara, ögrenme oyunlarina, CD, DVD ve bilgisayar oyunlarina ve filmlere kolayca erisebilecekleri güvenilir alanlar olacak.
ENGELLILERE ÖZEL ALANLAR
Kütüphanelerde engelli ögrencilerin rahatça gidebilecegi mekanlar da olacak. Kütüphanenin girisinde bir danisma masasi bulunacak, kitap ödünç alma-verme islemleri buradan yürütülecek. Kütüphane de bu raflara yakin bir alan ise yer minderleri, koltuk veya kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalarla dösenip, ayni zamanda ögrencilerin dinlenebilecegi, rahat edebilecegi mekanlar olarak tasarlandi.
Aksam 21.00'e kadar açik kalacak
Yeni düzenlemeyle kütüphaneler aksam 21.00'e kadar açik olacak. Hafta sonlari da açik olacak olan kütüphaneler ders saatleri disinda da ögretmen, ögrenciler ve halkin okuma ve arastirmalari için kullanabilecek. Ögretmenler derslerin bir kismini kütüphanelerde isleyecek. Böylece ögrenciler kütüphane kullanma aliskanligi kazanacak.
Ünlü yazarlardan ziyaret
Kütüphanelerde yazarlarla bulusma günleri düzenlenecek ve yazarlik atölyeleri açilacak.
Ögrencilerin kendilerinin de yazma becerilerini gelistirmelerinde rol model olacak sanatçilarla bulusmalari saglanacak. Ayrica kütüphaneler ögrencilerin kendi yazi ürünlerini vererek kalici bir estetik algi ve edebiyat meraki uyandiracak etkinliklerin merkezi haline getirilecek.
Kaynak: BUGÜN GAZETESI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284