Milli Egitim Heyeti Hollanda’da Temaslarda Bulundu

Leonardo Da Vinci Partnerships Projesi kapsaminda Almanya’ya gelen Karaman Milli Egitim Müdürlügü heyeti, ayrica Hollanda’da temaslarda bulundu.

Milli Egitim Heyeti Hollanda’da Temaslarda Bulundu
Hollanda geneline hitap eden aylik, ücretsiz ve Türkçe – Flamanca yayin yapan Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Karaman Milli Egitim Müdürlügü heyeti, çalismalari ve projeleri hakkinda Haber Gazetesi yöneticilerine bilgi verdi.
Karaman Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardimcilari Hasan Erkan ve Ertan Arici ile Özel kalem Müdürü Fahrettin Bozkaya’dan olusan heyeti, Haber Gazetesi Yaziisleri Müdürü Karamanli hemserimiz Mehmet Ali Topcu ile Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karaman karsiladi. Gerçeklesen ziyarette ayrica Hollanda Kilbasanlilar Dernegi Baskani Zekeriya Aslan ile Hollanda Çataklilar Dernegi Baskani Mustafa Koçak ta hazir bulundu.
Türk çayi esliginde ve samimi bir ortamda gerçeklesen ziyarette Karaman Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, yurtdisinda en fazla Karamanli hemserimizin Hollanda’da olduguna vurgu yaparak, “AB Egitim ve Gençlik Programlari Leonardo Da Vinci Partnerships Projesi geregi “Enable” adli proje kapsaminda 18 kisilik egitim heyeti olarak Almanya’ya geldik. LDV Partnership projemiz kapsaminda Egitim Uygulama Okulu ve Is Egitim Merkezi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi’ndan katilimcilarin da aralarinda bulundugu 18 kisilik bir ekiple Almanya’da bulunduk.” dedi.
Aksoy su açiklamalarda bulundu: “Edindigimiz bilgilere göre Avrupa’da 50 bin Karamanli hemserimizin oldugu ve bunun 35 bininin Hollanda’da yasadigini ögrendik. Hal böyle olunca Almanya’ya geldikten sonra Hollanda’daki hemserilerimizle de bir araya gelmek istedik. Avrupa’ya göçün 50.yilinin kutlana geldigi bu aylarda Hollanda’daki insanimizla bir araya gelerek, onlarla istisarede bulunmak istedik. Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) yöneticileri ve köy dernek temsilcileriyle gerçeklestirdigimiz toplantida, özellikle hemserilerimizin yaz aylarinda izine gittiklerinde çocuklarinin, Karaman’da kalmak istemediklerini belirttiler. Bizde bu çocuklarimizin izine geldiklerinde kendilerine ‘Kültür Programi’ adinda bir projeyi hayata geçirebilecegimize karar verdik. Suan taslak halinde olan projeye göre; yaz aylarinda izine gelen hemserimizin çocugunu program kapsamina alarak, öncelikle Karaman’i tanimasina yardimci olacagiz. Karaman’in tanitimindan sonra örnegin Konya, Çanakkale veya baska yerlerin de gezi kapsamina alinarak, bu çocuklarimizin vatanimizi daha iyi tanimalarinin saglanmasi amaçlaniyor. Öte yandan Türkçe dilini daha iyi ögrenmesi de saglanmis olacak. Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen ve bagli köy derneklerinden olusacak komite ile koordineli olarak yürütülecek olan bu proje ile her seyden önce çocuklarimiza aidiyet duygusu da asilanmis olacak. Bu proje gerçeklestigi zaman yurtdisindan gelen çocugumuz, Karaman’dan da arkadaslar edinerek, aralarinda güzel bir dostluk baginin olusmasi da saglanmis olacak.”
Iki senedir yayin hayatina devam eden Haber Gazetesi’nin çalismalari hakkinda, Yaziisleri Müdürü hemserimiz Mehmet Ali Topcu ile Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karaman bilgi verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284