Milli Egitim Müdürü Sultanoglu: Yeni Egitim Yilina Sorunsuz Baslayacagiz

Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, 2013-2014 egitim ögretim yili öncesinde ilimizdeki okullarin durumunu gazetemize degerlendirdi.

Milli Egitim Müdürü Sultanoglu: Yeni Egitim Yilina Sorunsuz Baslayacagiz

Muhabirimizin sorularini yanitlayan Sultanoglu, “Karaman’da egitim bu yil bir önceki yila göre daha az eksikle baslayacak. Yeni egitim yili için herhangi bir sikintimiz söz konusu degil. Onarimlari devam eden okullarimiz var. Bu yil itibariyle 416 derslik, 9 pansiyon, 5 spor salonu, 5 lojman, 4 atölye, bir konferans salonu, bir uygulama oteli ve üç büyük okul onarimi insaatlari yapildi. 416 derslik Karaman ölçegindeki bir il için çok ciddi bir yatirim. Bunun toplam maliyeti ise 150 milyonun üzerinde. Karaman’da toplam ilkokul, ortaokul, lise, anaokulu sayimiz 169 okuldur. Bunlarin 84’ü bagimsiz ilkokul, 23’ü ortaokul, Imam Hatip Ortaokul sayimiz 4, ilkokul ve ortaokul birlikte olan mahallelerde, beldelerde, köylerde ayiramadigimiz yerlerimiz var. Bunlari da kanunun ruhuna uygun sekilde, girisleri, çikislari birbirinden ayri olmak kaydiyla katlarini birbirinden ayirarak farklilastirmaya çalisiyoruz. Ortaokul ve lise birlikte bir okulumuz var Ermenek’te. Merkezde 7, toplamda ise 13 anaokulumuz var. Bizim yükümüzü paylasan, bize ortak olan özel okullarimiz var. Merkezde 5, toplamda 6 tane okulumuz mevcut. Yani anlayacaginiz Karaman’da okullarin binalasma durumunda herhangi bir sorunumuz yok. Yeni egitim yilina sorunsuz bir sekilde baslayip, çocuklarimizin en iyi egitimi alabilmeleri için üzerimize düsen her türlü sorumlulugu yerine getirmek için çabaliyoruz” dedi.
Sultanoglu, okula yeni baslayacak olan çocuklarin durumuyla ilgili olarak da, “Ilkokullarimiza kayitlarda, 66,67 ve 68 aylik ögrencilerimizin velilerinin istegiyle okullara kayitlari yapilacak. Veli istemezse bir dilekçe ile basvurarak çocugunu okutmayabilecek. Diger 69, 70 ve 71 aylik olan çocuklarimiz ise okula hazir olmadigina dair bir saglik raporunun okula verilmesiyle ancak okula gitmeyebilir. Bu yil ögrencisi var olan ancak binasi olmayan 24 derslikli Karaman Imam Hatip Ortaokulu, 8 Derslikli Bucakkisla, 8 derslikli Ermenek Gökçekent Ortaokulu, 8 derslikli Civler Sehit Abit Orbay Ortaokulu, 4 derslikli Boyalitepe Ilkokulu, 12 derslikli Gülay-Azim Uyar Lisesi, 21 derslikli Mehmet Çavas Ilkokulu, 3 derslikli Nuri Türkyilmaz Ilkokulu, 4 derslikli Vilayetlere Hizmet Götürme Birligi tarafindan yapilan anaokulumuz bu yil kendi binalarinda egitime baslamis olacak. Sosyal Bilimler Lisemizin yeni binasi bitecek. TOBB’un yaptirdigi Fen Lisemiz var. Onun insaati devam ediyor. Karaman’da egitim alaninda çok ciddi yatirimlar var” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284