Milli Eğitimden Tercih Döneminde Öğrencilere Danışmanlık Hizmeti

Ortaöğretim kurumları merkezi sınavı ile ortaöğretime geçecek öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek.

Milli Eğitimden Tercih Döneminde Öğrencilere Danışmanlık Hizmeti

Ortaöğretim kurumları merkezi sınavı ile ortaöğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik hizmeti sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma bölgesinde yer alan merkez ortaöğretim kurumları merkezi sınavı için ilimizde 21 Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. Kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında LGS için 22 yönetici ve 41 rehberlik öğretmeni görevlendirildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu temel eğitimden ortaöğretime geçecek öğrenciler için tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Kuntoğlu, “Ortaöğretim kurumları merkezi sınavı kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 02-13 Temmuz´da hizmet verecek” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde yer alan öğrencilerimiz; Proje Okulları, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasından kendilerine uygun okulları seçip tercih listelerini Tercih Danışmanlığı Komisyonu eşliğinde oluşturacaklar” dedi.

Komisyonlarda görev alacak öğretmenlerin, öğrenci ve velilere, tercihlerde öğrencinin ilgi ve yeteneğini dikkate alınacağını ifade eden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, komisyonda görevli öğretmenlerin öğrenci ve velilere okul kontenjanları, yüzdelik dilimler, başarı sıralaması, okulların ulaşım, barınma imkânları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu son olarak şu ifadelere yer verdi; “Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek olan sınavın tercih döneminde yardımcı olacak ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli rehberlik öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284