Minik Ögrenciler Için Okul Zili Pazartesi Çalacak

Ilkokul birinci sinifa yeni kayit yaptiran ögrenciler ile okul öncesi egitime baslayacak ögrenciler, 10 Eylül Pazartesi günü okulla tanisacak.

Minik Ögrenciler Için Okul Zili Pazartesi Çalacak
Milli Egitim Bakanligi'nin (MEB) minik ögrencilerin okula alismalarini kolaylastirmak amaciyla daha önce uygulamaya koydugu ''uyum programi'', 2012-2013 egitim ögretim yili baslamadan 10-14 Eylül tarihleri arasinda yapilacak.
Ilkögretime bagli ana siniflara yeni baslayacak ögrenciler için hazirlanan uyum programi çerçevesinde ilk gün okullarda açilis törenleri düzenlenecek. Uyum programini Milli Egitim Bakani Dinçer, Mamak Kazim Orbay Ilkokulu'nda düzenlenecek törenle baslatacak.
Okul müdürleri, velilere bu uygulamanin amaçlarini, yararlarini anlatacak. Daha sonra okul, velilere ve çocuklara tanitilacak. Velilere ve çocuklara sinifta uyulacak basit kurallar anlatilacak.
Çocuklarla basit tanisma oyunlarinin oynanacagi egitim kapsaminda çocuklar, sinifta serbest oyun da oynayabilecek. Ögretmenlerin hikayeler anlatacagi okul öncesi ögrencileri resim çalismalari yapacak.
-Uyum haftasinda kart sistemi-
Ilkögretime yeni baslayacak ögrencilere uygulanacak program ise okul öncesi ögrencilerinden farkli olacak.
Ögrencilerin keyif alacaklari sinif için oyunlar düzenlenecek, boyama ve çizme etkinlikleri ile kesme yapistirma çalismalari yapilacak. Müzikli oyunlar ve sarkilarla kitap okuma saatleri düzenlenecek.
Ögrenciler için bu programda okula, arkadaslarina, ögretmenine, ögretim faaliyetlerine uyumunu kolaylastiracak etkinlikler de yapilacak.
Okulun ilk günlerinde çocuklarin okulda geçirecekleri zaman dilimini onlar için somutlastirmaya dönük çalismalar düzenlenecek. Bunun için uyum haftasi süresince her gün ''kart uygulama sistemi'' tekrarlanacak. Pazartesi günü uygulanacak sanat, oyun ve müzik etkinliklerini temsil eden renkli kartlar hazirlanacak.
Ögrencilerin birbirlerini ve okulu tanimalari için de oyunlar oynanacak. Ögrenciler için ayrica defter, siniftaki tahtayi ve sinif içi araç-gereçleri kullanma, kalem tutma gibi egitimler düzenlenecek. Ögrencilere dagitilacak çalisma kitaplarindaki faaliyetler uygulanacak.
MEB, mecburi ilkögretim çagina giren 66 aylik çocuklar ile 60-66 aylik arasi çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocugun ikametlerine en yakin ilkokula yerlestirildigini duyurmustu.
Geçen yildan farkli olarak ögrenciler uyum egitiminin ardindan okullarin 17 Eylül Pazartesi günü açilmasiyla hazirlik egitimine de tabi tutulacaklar. Ilkokul 1. sinifta okutulacak Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerine iliskin çalismalar yapilacak.
Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Müzik ve Görsel Sanatlar derslerini kapsaminda tasarlanan etkinliklerle küçük ve büyük kaslarin gelistirilmesi, eglenme, olumlu iletisim becerilerinin gelistirilmesi, el göz koordinasyonu, dikkat becerilerinin gelistirilmesi, renklerin uyumu ve yaraticilik, sesleri tanima, ritmi tanima ve ritim tutma gibi becerilerin tümünün oyun, fiziksel ve zihinsel etkinliklerle gelistirilmesi saglanacak.
Kaynak: Memurlar.Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284