Nefise Sultan Kiz Teknik Ve Meslek Lisesi KMÜ’de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman Milli Egitim Müdürlügü ile isbirligi içerisinde düzenlemis oldugu üniversiteyi tanitim etkinlikleri sürüyor

 Nefise Sultan Kiz Teknik Ve Meslek Lisesi KMÜ’de

Son olarak Karaman Nefise Sultan Kiz Teknik ve Meslek Lisesi KMÜ’yü ziyaret ederek üniversite hakkinda bilgi aldi. Ögrencilere Müdür Yardimcisi Mevlüt Karabiyik ve rehber ögretmen Senem Kuku eslik etti.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen tanitim programinin açilis konusmasini yapan KMÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, 2010 yilinda kurulan yüksekokulun çocuk gelisimi, yasli bakimi, evde hasta bakimi, ilk ve acil yardim, diyaliz, engelli bakimi ve rehabilitasyon programlari ile egitim-ögretim faaliyetlerine devam ettigini söyledi.
Yüksekokul bünyesinde 494 ögrenci bulundugunu söyleyen Doç. Dr. Metin Sezer, ÖSYM sonuçlarina göre doluluk oraninin yüzde 99,5 olduguna dikkat çekerek, hedeflerinin 2014-2015 yili için 600, 2015-2016 yili için 650, 2016-2017 yili için ise 750 ögrenci oldugunu belirtti.
Açilis konusmasinin ardindan KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kiray, üniversitenin akademik birimleri, egitim olanaklari ve sosyal imkânlarini slaytlar esliginde anlatti.
“Çocuk gelisimi bir kadina en çok yakisan meslek”
Çocuk Gelisimi Programi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, ögrencilere bölüm seçimi yaparken çocuk gelisimini tercih etmelerinden dolayi kendileriyle gurur duymalari gerektigini belirterek, “Çocuklari sevmenin önemini bilen, bu bölümde her zaman basarili olur. Bir kadina en çok yakisan alan bence çocuk gelisimidir. Bir kadinin temel görevi olan çocuk bakimini hem okulda ögreniyorsunuz hem de bireysel gelisiminiz ve çalisma ortaminizda bu bilgilerinizi kullanma imkani yakaliyorsunuz.” seklinde konustu.
Çocuk gelisimi bölümünü okumak isteyen bireylerin çocuklari sevmenin yani sira güler yüzlü ve dinamik, girisken bir yapiya sahip olmalari gerektigine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçin, bölüm mezunlarinin çalisma alanlarindan bahsetti.
Daha sonra Engelli ve Rehabilitasyon Bölümü Baskani Ögr. Gör. Mustafa Güler söz alarak bölümünü tanitti. Ögr. Gör. Mustafa Güler, 2005 yilinda yayinlanan 5378 sayili kanun ile engellilere gerek tibbi gerekse egitim anlaminda birçok hizmetin zorunlu kilindigini ifade ederek, engellilere sunulan hizmetlerin arttigini belirtti. Bölümde verilen dersler hakkinda bilgiler veren Mustafa Güler mezun olanlarin is olanaklarini anlatti.
Ögrencilere üniversiteyi tanitici materyallerin de dagitildigi etkinlik yerleske gezisinin ardindan son buldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284