Ögrenci Parasiyla `Lüküs Hayat` Devri Bitiyor

Üniversitelerde harçlarin kaldirilmasiyla birlikte, makam araci kiralama, kokteyl verme, süreli-süresiz yayinlar, ögrenci parasiyla yapilan ikram ve organizasyon devri kapaniyor.

Ögrenci Parasiyla `Lüküs Hayat` Devri Bitiyor
Üniversite harçlarinin kaldirilmasiyla birlikte üniversitelerdeki egitim disi harcama kalemlerinde de kisitlama basladi. Ögrencilerden alinan harç gelirleriyle üniversitelerin satin aldiklari ya da kiraladiklari makam araçlari, verdikleri kokteyllere kisitlama geldi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber imzasiyla yayimlanan yazida, üniversite parasiyla üniversiteye ait makam araçlarinin kullanilmayacagi, rektörlük makamindan izin alinmadan, süreli ve süresiz yayinlarin basiminin yapilamayacagi, üniversitenin imkanlariyla ikram veya organizasyonlar düzenlenmesinin yasaklandigi duyuruldu.
Makam araci ve kokteyller iptal
Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla hazirlanan, üniversite harçlarinin kaldirilmasina dönük çalisma Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesiyle birlikte yürürlüge girdi. Üniversitelerde egitim gören birinci ögretimlerin ve açik ögretim ögrencilerinin harçlari tamamen kaldirildi. Harç gelirleriyle üniversitelerde yapilan egitim disi harcama kalemleri böylece tek tek kaldirilmaya baslandi. Ögrenci parasiyla yapilan makam araci kiralama ya da satin alma, kokteyller verme, egitim disi yayinlar bastirma gibi harcama kalemleri kaldiriliyor.
Ilk adim Gazi Rektörü’nden
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ilk adimi atti ve ekibiyle karar alarak lüks harcamalara son verdi. Büyükberber, üniversite yönetimine gönderdigi yazida rektörlük makamindan izin alinmadan, süreli ve süresiz yayinlarin basiminin yapilamayacagini, üniversitenin imkanlariyla ikram veya organizasyon düzenlenemeyecegini, üniversiteye ait hiçbir tasitin makam araci olarak kullanilamayacagini duyurdu.
Basili degil ‘E-dergi’ sistemi geliyor
Buna göre, Büyükberber, üniversitenin tüm birimlerinde, rektörlük makamindan onay alinmadan gazete, dergi, bülten, kitap, brosür, afis gibi süreli veya süresiz yayinlarin basiminin yaptirilmayacagini, bu tür aktivitelerin tamaminin e-dergi, e-davetiye, e-duyuru, e-katalog, e-brosür gibi elektronik ortamda gerçeklestirilecegini bildirdi. Açiklamada, rektörlük makamindan onay alinmadan üniversitenin dogrudan ve dolayli imkanlariyla kokteyl, davet, yemek (iftar yemegi) gibi ikram ve organizasyonun düzenlenemeyecegini bildiren Büyükberber, üniversiteye ait hiçbir tasitin makam araci olarak kullanilamayacagini kaydetti.
Hizmet tasitlari tek elden verilecek
Makam araçlarinin rektörlügün garajina çekilecegini söyleyen Büyükberber, “Yarindan itibaren 237 Sayili Tasit Kanunu geregince hiçbir tasit makam araci olarak kullanilmayacaktir. Söz konusu tasitlar resmi görev amaciyla istenildiginde soför ile birlikte tahsis edilip görevlendirilecektir. Hizmet tasitlarinin yönetimi tek elden yürütülecek olup, tasit tahsisleri ve kullanimi hassasiyetle izlenecektir” ifadelerini kullandi.
Üniversitelerde harçlarin kaldirilmasiyla birlikte çogu gereksiz pek çok harcamanin da önüne geçilmis olacak. Harcamalarla ilgili ilk adimi ise Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber atti.
Kaynak: Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284