Ögrenciler Sanayi Kuruluslarini Gezdi

Avrupa KOBI haftasi nedeniyle ilimiz KOSGEB Müdürlügü tarafindan Ticaret Meslek Lisesi ve Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ögrencileri ilimizde bulunan sanayi kuruluslarini ziyaret ettiler.

 Ögrenciler Sanayi Kuruluslarini Gezdi

Karaman Ticaret Meslek Lisesi ögrencileri KOSGEB üyeleriyle birlikte ilimizde prefabrik yapi insasi üzerine faaliyet gösteren ve birçok bina ile fabrika insaa eden Kar Teknik Prefabrik Yapi Ticareti ziyaret ederek isletme içerisinde Ibrahim Beyin rehberliginde yapilan gezi ve incelemelerde ögrencilere isletmenin faaliyetleri, imalat asamalari, isletmenin kurulus serüveni hakkinda bilgiler aktarildi.

Temizel Ünlü Endüstri Meslek Lisesi ögrencileri ile KOSGEB Yeni Girisimci Desteginden yararlanilarak açilan, bebek besigi ve aksesuarlari imalati yaparak Karaman içi ve disina satisini yapan Esame Metal Tekstil Mobilya San. Tic.Ltd. Sti. Firmasi ziyaret edilerek ögrencilere bebek besiginin yapiminda tekstil bölümünden makine bölümüne kadar olan üretim safhalari hakkinda bilgiler aktarildi. Ögrenciler, firma yetkilisi Haci Ali Irkli ile sohbet ederek firmanin isleyisi hakkinda ayrintili bilgi edindiler. Gelecekte bir firma sahibi olmak isteyen veya meslek tercihlerinde bulunacak ögrencilere tavsiyelerde bulunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284