Ögrenciler sordu prof. Dr. Mehmet Karatas cevapladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi biyoloji bölümü ögrencileri bölümlerine iliskin sorunlarini paylasmak üzere “Ögrenciler Soruyor Prof. Dr. Mehmet Karatas Cevapliyor” baslikli tanitim toplantisi düzenlediler.

Ögrenciler sordu prof. Dr. Mehmet Karatas cevapladi
Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 28 Mart Çarsamba günü yapilan toplantida KMÜ Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda biyoloji bölüm baskani olan Prof. Dr. Mehmet Karatas ile üniversitenin biyoloji bölümü ögrencileri arasinda keyifli bir sohbete dönüsen bir etkinlik gerçeklestirildi.
Ögrencilerinden böyle bir toplanti isteginin gelmesinin memnuniyet verici oldugunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Karatas onlardan gelen sorulari esprili bir dilde yanitlayarak sorunlara çözümler üretti. Karatas tanitma toplantisinin asil amacinin biyoloji bölümünün gelecekte de var olabilmesi için alinacak tedbirlerin bir an öce hayata geçirilmesi oldugunu söyledi. Bu sorunun çözümüne yönelik su öneride bulundu:“ Bölümün kapanmamasi için her ögrencinin çevresinden, yasadigi ilden biyoloji bölümünde ögrenim görmek isteyenlere KMÜ’yü önermesi gerekir. Bu yöndeki sloganimiz ‘her bir ögrenciden yeni bir ögrenci bekliyoruz’ olacaktir.” Böyle bir çalismanin Türkiye’de örnek teskil edecek bir nitelikte olacagini da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Mehmet Karatas, tüm Türkiye’de biyoloji bölümlerinin geleceginin garanti altina alinmasi için kamu ve özel sektörlerde istihdam alanlarinin genisletilmesi yönünde çalismalarin yapilmasi gerektigini vurguladi.
Toplantida Ögrenci Konseyi Baskani ve ayni zamanda biyoloji bölümü 3. Sinif ögrencisi Emre Ökkes Soydemir bölümün daha iyi tanitilmasi amaciyla doldurulmus hayvan müzesinin açilmasina iliskin öneride bulundu. Biyoloji bölümü 2. sinif ögrencilerinden Burcu Yilmaz da son sinif ögrencilerine staj olanagi saglanmasini talep ederken, Hülya Karaca da biyoloji bölümü mezunlarinin hemsirelik yapabilmesine olanak saglayan düzenlemeler hakkinda bilgi edinmek istediklerini söyledi. Cuma Bozkurt ise laboratuar derslerinde devamlilik zorunlulugunun kaldirilmasina iliskin isteklerini bildirdi. Ögrencilerin ortak istekleri arasinda yabani hayati yerinde incelemek üzere araziye çikilmasi ve bilimsel projelere destek verilmesi dikkati çekti.
Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas sorunlara aninda pratik çözümler üretilmesi konusunda telkinlerde bulunarak, isteklere yönelik 2’ser kisiden olusacak çalisma gruplarinin yürütme islevini üstlenmesinin akilci olacagini ifade etti.
Prof. Dr. Mehmet Karatas “ Vatanina, milletine, bayragina ve okuluna hayirli evlatlar olmanizi isteriz. Iyi ki varsiniz.” diyerek neseli bir ortamda geçen söylesisini sonlandirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284