Ögrenciler Telafisi Mümkün Olmayan Sinav Baskisindan Kurtuldu

Temel Egitimden Ortaögretime Geçis Sinavlari, Il Merkezinde ve Ilçelerde 28-29 Kasim tarihlerinde yapildi. Ilk gün Türkçe, matematik ve din kültürü ahlak bilgisi derslerinden sinava giren ögrenciler ikinci gün fen bilgisi, Ingilizce, Inkilap tarihi derslerinden sinava girdiler.

Ögrenciler Telafisi Mümkün Olmayan Sinav Baskisindan Kurtuldu

Karaman’da 53 okulda 4304 ögrencinin katildigi sinavda çok sayida yönetici, ögretmen ve personel görev aldi. Önceki yillarda yapilan sinavlardan farkli olarak her ögrenci kendi okulunda, dersler arasinda teneffüs yaparak sinavlara katildi. Bu uygulamayla ögrencilerin sinavlarda stressiz, daha rahat olduklari gözlendi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun yaptigi açiklamalarda : “Mazereti olan çok az sayida ögrencimiz disinda bütün ögrencilerimiz sinava katildi. Ögrencilerimizin stressiz, rahat bir sinava girmeleri için kendi okulunda, teneffüsünü yaparak girdikleri bu sinavda amaç ögrenciyi bilmedikleriyle elemek degil, bildikleriyle degerlendirmektir. Bu yeni sistemle ögrencilerimizin telafisi mümkün olmayan sinavlarin verdigi baskidan kurtulduklarini gördük. Ögrencilerimizin dün ve bu gün girdikleri bu sinavlar basari yolunda attiklari bir adim olacaktir.” dedi.
Il merkezi ve ilçelerde sorunsuz, huzur içinde bir sinav gerçeklestirildigini bildiren Il Müdürü Sultanoglu: “Kapsamli bir sinav gerçeklestirdik. Çok önceden hazirliklarimizi ve planlamalarimizi yaptik. Hiç bir ögrencimiz magdur olmadi. Çok az sayida ögrencimiz mazereti nedeniyle sinava katilamadi. Onlarin bu durumu telafi edilecek. Huzur içinde sorunsuz bir sinav gerçeklestirdik. Her türlü imkanin seferber edilmesinde bize destek veren Valimiz Sayin Murat Koca’ya, sinavlarda her türlü güvenlik tedbirini alan Jandarma Komutanligimiza ve Emniyet Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Sinavlarda yöneticilerimiz, ögretmenlerimiz ve personelimiz sabahin erken saatlerinden itibaren göreve basladilar. Sinavin sorunsuz bir sekilde tamamlanmasini saglayan Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü yöneticilerine, okul müdürlerimize, müdür yardimcilarimiza, ögretmenlerimize ve tüm personelimize tesekkür ediyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284