Ögrencilerden Milli Egitim Müdürü Aksoy’a Zeytin Dali

Fatih Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri Egitimde Degerler Egitimi Projesi kapsamindaki Kasim ayinin konusu olan “Baris “ile ilgili olarak Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ‘u makaminda ziyaret ederek kendisine barisin sembolü olan zeytin dali verdiler.

Ögrencilerden Milli Egitim Müdürü Aksoy’a Zeytin Dali
Ögrenciler konuyla ilgili yaptigi açiklamada, Nuh tufani sona erdigi zaman Hz. Nuh, gemisindeki güvercini etrafta hayat belirtisi olup olmadigini görmeye gönderdi. Beyaz güvercin gemiye taptaze bir zeytin daliyla geri döndü. O günden bu yana zeytin dali tasiyan beyaz güvercin barisin simgesi oldugunu belirttiler.
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konusmasinda, “Baris kavraminin egitim içerisinde yer olmasi kaçinilmaz bir durum olmustur. Günümüzde siddet olaylarinin özellikle fiziksel siddet olaylarinin artmasi baris egitimini kaçinilmaz kilmaktadir. Kisisel çatismalarin ve siddetin yasandigi toplumumuzda okullarda barisçil bir ortamin saglanmasi ve çatisma çözme becerilerinin kazandirilmasi kuskusuz çok önemlidir. Baris egitimi çerçevesinde hazirlanmis baris egitimi programinda iletisim becerileri, empati becerileri, öfke yönetimi becerileri, problem çözme becerileri ve arabuluculuk becerilerinin ögrencilerimize kazandirilmasi ve onlar tarafindan içsellestirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284