Ögretmen Olmak Zorlasacak

Milli Egitim Bakanligi`nin yeni çalismasina göre, önce egitim fakültelerinin puanlari yükseltilecek. Ögretmen olmak isteyen liseliler, sinavdan önce mülakata girecek.

Ögretmen Olmak Zorlasacak
Milli Egitim Bakanligi'nin uzun süredir üzerinde çalismalar yürüttügü, Ulusal Ögretmen Stratejisi'nde ögretmenlik meslegine iliskin önemli degisiklikler gündemde.
Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, hazirlanan çalisma kapsaminda bakanlik, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalisma yürüttü. Bu çalisma sonucunda artik her isteyen ögretmen olamayacak. Önümüzdeki yildan itibaren hayata geçirilmesi planlanan uygulamada, egitim fakültelerinin puanlari yükseltilecek.
Egitim fakültelerinin puanlarinin yükseltilmesinin yani sira liselerde ögretmen olmak isteyen ögrencilere hem üniversitede, hem de lisede rehber ögretmen tarafindan danisma hizmeti verilecek.
Ögrenciler, rehber ögretmenler veya üniversite tarafindan mülakata alinacak. Ögrencinin, ögretmenlige yatkinligi varsa buna göre ögretmenlik meslegine yönlendirilecek.
ÇALISMANIN KÜNYESI
Model, Finlandiya'dan alindi
Amaç, meslege kalite ve sayginlik kazandirmak
Egitim fakültelerinin puanlari yükseltilecek
Liseden itibaren meslege yönlendirme yapilacak
Ögretmen olmak isteyen liseli mülakata alinacak
Çalisma 2013'te hayata geçirilecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284