Ögretmenlerimizin Gurur Günü

24 Kasim Ögretmenler günü ilimizde düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Ögretmenlerimizin Gurur Günü

Atatürk Anitina çelenk konulmasiyla baslayan Ögretmenler Günü kutlama programi Piri Reis Kültür Merkezinde devam etti. Kutlama programina Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, daire müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Piri Reis Kültür Merkezindeki program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Açis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinda milletlerin tarihinin olusmasinda ögretmenin önemine dikkat çekerek “Milletimizin manevi temellerini olusturan yüce dinimizin peygamberi bir ögretmendi. Osmanli, ögretmeni bas taci yaparak yükselmesini bildi. Orhan Gazi’yi yetistiren, Sultan Fatih’i mükemmel bir olgunluga eristiren ögretmendi. Yavuz Sultan Selim; ‘Alimin atinin ayagindan siçrayan çamuru seref sayan’ yalniz alimin önünde egilen bir cihan padisahiydi. Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk: ‘Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ögretmenlerdir. Ögretmenden, egiticiden mahrum bir millet, henüz millet adini almak yetenegini kazanmamistir.’ sözüyle ülkemizin insasinda ögretmenin rolünü ifade etmistir.” dedi.
Ideal ögretmen fikrini mütefekkir ayni zamanda ögretmen olan Cemil Meriç’in “Muhtesem bir maziyi, daha muhtesem bir istikbale baglayacak köprü olmak isterdim, kelimeden, sevgiden bir köprü” sözleriyle örneklendiren Il Müdürü Sultanoglu, sözlerine söyle devam etti: “Bizler de bu düsüncelerle geçmisimizden aldigimiz mirasla büyük düsünen, ahlaki olgunluga sahip gençler yetistirmeli, çaglar ötesini hedeflemeliyiz. Ögretmenlerimize verilen bu büyük görev hiç süphesiz zordur. Ancak bir o kadar zevkli ve ögretmeni mutlu eden bir görevdir.”
Sultanoglu, Milli Egitim Bakani Nabi Avci’nin ögrencilere gönderdigi mektuba deginerek ögrencilerin sosyal hayattan kopmadan, ailesine, arkadaslarina, hobilerine daha fazla zaman ayirmasinin, sinav kaygisi yasamadan, stresten uzak, gelecege hazirlanmalarinin, kisaca yüzlerinin gülmesinin asil istegi oldugunu ifade etti.
Konusmadan sonra sportif ve kültürel yarismalarda dereceye girenlere, Vali Yardimcisi Mustafa Sarikaya, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve protokol üyeleri tarafindan ödüller verildi.
Adayligi kalkan ögretmenlerin yemin töreninden sonra aday ögretmenler ve emekli ögretmenleri temsilen yapilan konusmalarin ardindan emekliye ayrilan ögretmenlere hizmet seref belgeleri verildi. Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosunun seslendirdigi eserlerle devam eden etkinlikler, 24 Kasim Ögretmenler günü nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin hazirladigi resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284