Okuldan Kaçan Ögrenciyi Timler Ikna Edecek

Yeni egitim sistemiyle birlikte okula baslama yasini 66 aya çeken, liseleri de zorunlu egitim kapsamina alan Milli Egitim Bakanligi, e-okul kapsaminda otomatik kayit yaptigi ögrencilerin okula gelip gelmediklerini takip edecek.

Okuldan Kaçan Ögrenciyi Timler Ikna Edecek

Pedagog ve egitimcilerden kurulu timler, velilerle görüsüp endiselerini giderecek.
Okullarin açildigi ilk hafta 'fireleri' çikaracak olan bakanlik, okulda kaydi bulunmasina ragmen gelmeyen ögrenciler için ikna turuna çikacak.
2012-2013 egitim ögretim yilinda egitimine baslamasi gereken ve e-okul sistemine kayitli olan 66 ay ve üzeri yas araligindaki çocuklarin ve liseye bu yil baslayacak olan ögrencilerin okullarin açildigi ilk bir hafta mazeretsiz olarak okula gelmemesi durumunda velinin ikna edilmesi için çalisma yapilacak. Maddi imkânsizliklar nedeniyle çocugunu okula göndermeyen velinin durumunu arastirarak yardimci olmaya çalisacak olan yetkililer, çocugunun 'gelisimini tamamlamadigini' iddia eden raporu da isteyecek.
Mazeretsiz olarak çocugunu okula göndermeyerek suç isleyen veliye ise para cezasi kesilecek. Diger taraftan MEB, son birkaç yilda oldugu gibi bu yil da okul öncesi ve ilkokul 1. sinif ögrencilerini uyum egitimi için bir hafta önce okula baslatacak. Okula baslama yasinin bir yil erkene alinmasiyla birlikte, ilkokul 1. siniflarin müfredatinda da yumusamaya gidiliyor. Bu siniflarda oyun temelli egitim öngören bakanligin, okuma yazma egitimini biraz agirdan alacagi ve nisan ayinda ögretmeye baslayacagi ögrenildi.

Kaynak: TÜRKIYE
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284