Okullarin Avrupa Yolculugu Devam Ediyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Projeleri kabul edilen Maresal Mustafa Kemal Ilkokulu ve Vali Ali Akan Ortaokulu yurtdisina gidiyor.

Okullarin Avrupa Yolculugu Devam Ediyor
Maresal Mustafa Kemal Ilkokulu ve Vali Ali Akan Ortaokulu proje ekibleri Sube Müdürü Mehmet Akif Duman’in da katilimiyla Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ’u ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler. Ziyarette Maresal Mustafa Kemal Ilkokulu Müdürü Ibrahim Sayik; “Our Amazing Treasure Nature- Bizim Sasirtici Hazinemiz Doga “adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden üç personelimiz ve yedi ögrencimiz 05–09 Kasim 2012 tarihleri arasinda Bulgaristan ‘in Dobric sehrinde gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Projemiz süresince ögrencilerimizde çevre bilinci olusturmayi hedeflemekteyiz’’ dedi.
Vali Ali Akan Ortaokulu Müdürü Ahmet Göksu ise “Eco Ideas, Eco Citizens-Çevre Fikirleri, Çevre Dostlari” adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden bes personelimiz 03-08 Kasim 2012 tarihleri arasinda Polonya’nin Opatow sehrinde gerçeklesecek olan proje toplantisina katilacaktir ”dedi.
Maresal Mustafa Kemal Ilkokulu ve Vali Ali Akan Ortaokulu proje ekiplerini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada, “Ilimizde 2005 yilindan beri projeler kapsaminda 379 ögrencimiz ile 649 idareci ve ögretmenimiz olmak üzere toplam 1028 kisi Avrupa ülkelerine giderek proje alanlari ile ilgili staj ve inceleme yapma imkani bulmustur. Ayrica, Avrupa’nin farkli ülkelerinden 682 ögrenci ve egitimci ilimize gelerek Türk Milli Egitim Sistemini inceleme firsati bulmustur. Avrupa’daki egitim kurumlari ile ortaklasa yapilan projeler araciligiyla kültürler arasi etkilesim saglanmakta ve ülkeler arasi bilgi ve tecrübe alisverisi saglanmaktadir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan idareci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284