Ortaögretim Kampüsünde Okul Binalari Yükselmeye Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanligi’nca baslatilan proje kapsaminda ortaögretim kurumlarinin bir bölgede toplanmasi amaciyla ilimizde örnek bir proje olarak baslatilan ortaögretim kampusünde insaatlari devam eden okul binalarinin birçogu bitme asamasina geldi.

Ortaögretim Kampüsünde Okul Binalari Yükselmeye Devam Ediyor

Elmasehir Mahallesi’nde 316 bin metrekarelik bir alan üzerinde olusturulan yerleske içerisinde Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi, Kiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Saglik Meslek Lisesi ve bu okullara ait spor salonlari, atölyeleri ve uygulama oteli yer aliyor.
Ortaögretim yerleskesinin son durumuyla ilgili olarak bilgi almak için Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ile birlikte insaat alanina giden ekibimiz, okullarin son durumunu yerinde gördü.
Sultanoglu, kampus içerisinde 7 okulun bulundugunu belirterek, “Bu okullarimizdan 16 derslikli Güzel Sanatlar Lisemiz suanda bitme asamasinda. Bir ay içerisinde tamamlanarak egitim vermeye baslayacak. Yaninda yine 200 yatakli pansiyonumuz, konferans ve sunum salonumuz var. Bu anlamda Karaman için ciddi bir kazanim. Ayrica 90 yatakli uygulama oteli olmak üzere Otelcilik ve Turizm lisemiz var. Onunda 80 kisilik bir pansiyonu yer aliyor. 32 derslikli Kiz Meslek Lisemiz var. 24 derslikli Saglik Meslek lisemiz ve yine 200 kisilik pansiyonumuz var. Bunlarin ihalesi tamamlandi ve temel asamasinda olan yatirimlarimiz. Basit bir aksakliktan dolayi Otelcilik ve Turizm Lisemiz müteahhitten kaynaklanan bir durumdan dolayi bitmesi gecikti. Bu okulumuzun insaati da hizla devam ediyor. Kiz Meslek Lisemiz ile Saglik Meslek Liselerimizin temelleri atildi. Bunlarin teslim tarihi 2014 yilidir. Bu yil içinde en yakin teslim edilecek yerimiz Güzel Sanatlar Lisemiz olacak. Bu kampus alanimiz daha çok meslek agirlikli okullarimizin yer alacagi bir yer olacak” dedi.
Urgan Mahallesinde bulunan ikinci egitim yerleskesinde ise mevcut Anadolu Ögretmen Lisesi, Necip Fazil Kisakürek Sosyal Bilimler Lisesi ve Irfan Ataseven Fen Lisesine ilaveten insaatlari devam eden okullar hakkinda da bilgi veren Sultanoglu, “Burada daha çok akademik egitim yapan okullarimizin yogunlastigi bir bölge. Burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birligimiz tarafindan yaptirilan 16 derslikli Fen Lisemiz, 24 derslikli Anadolu Imam Hatip Lisesi ve 16 derslikli Sosyal Bilimler lisemiz ve bu okullara ait yurt binalari yer aliyor. Burasi Karaman’in ikinci bir egitim yerleskesi haline dönüstürülmüs durumda. Bu okullarimizin da insaatlari hizli bir sekilde devam ediyor. Egitim alaninda yapimi devam eden insaatlarimizin disinda, ögrencilerimizin daha iyi sartlarda egitim görmesi için mevcut okullarimizin fiziki kosullarini iyilestirmek için de çaba gösteriyoruz. 2013 yilinda ilimiz merkez ve ilçelerinde onarim ihtiyaci bulunan Ortaögretim Genel Müdürlügüne bagli 19, Temel Egitim Genel Müdürlügüne bagli 28 olmak üzere Toplam 47 okulumuzun onarim çalismalari devam ediyor” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284