Ortaögretim Okullari Rehber Ögretmenlere Okullarini Tantiyor

Ortaögretim okullari, ortaokul ögrencilerinin SBS tercihlerinde degerlendirmeleri için rehber ögretmenlere okullarini tanitiyor.

 Ortaögretim Okullari Rehber Ögretmenlere Okullarini Tantiyor

 

Tanitim toplantilarindan biri de Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesinde yapildi. Okulda yapilan is yeri beceri egitimleri ve okulun istihdam alanlarinin anlatildigi toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Sube Müdürleri Emetullah Emre, Âdem Büyükzengin, Okul Müdürü Ümit Sönmez ve rehber ögretmenler katildi.
Mesleki egitim okullasma oraninin Karaman’da istenilen seviyede olmadigini bildiren Il Müdürü Sultanoglu: “Ögrencilerimizin farkli kisisel özellikleri ve kabiliyetleri var. Iyi bir rehberlik ve yönlendirmeyle ögrencilerimizin yeteneklerine uygun, daha verimli ve mutlu olacaklari okullara yönlendirilmesi gerekiyor. Ögrencilerimizin kabiliyeti mesleki alanda ise becerilerini gelistirecek mesleki egitim almalilar, akademik egitim görmeleri için israr edilmemelidir. Tüm ögrencilerimizin gönüllerinden geçen, basarili ve mutlu olacaklari ortaögretim okullarina yerlesmelerini diliyorum ” seklinde konustu.
Toplantiya katilanlar ögrenciler tarafindan hazirlanan kültür kösesini gezdikten sonra okuldan ayrildilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284