ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörlüğünden Adaylara Hatırlatma

ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, 20 Kasım 2016 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (KPSS-Ortaöğretim) oturumu öncesinde adaylara sınavla ilgili uyarılarda bulundu.

ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörlüğünden Adaylara Hatırlatma
“Sınav sabahı trafik yoğunluğuna dikkat”
Sınava, Türkiye genelinde yaklaşık 3.5 milyon, Karaman-Merkez’de ise 13 bin adayın katılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, Karaman’da yaklaşık 2 bin görevlinin de sınavda görev yapacağını söyledi.
ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörü Sayaslan, sınav öncesinde adaylara ve görevlilere bazı hususların hatırlatılmasında yarar gördüklerini ifade ederek, “Karaman’da sınav sabahı aday ve görevlilerle birlikte 15 bin kişinin 45 sınav binasına ulaşmak için yola çıkacak olması, trafik yoğunluğuna ve ulaşım problemlerine sebep olabilir. Aday ve görevlilerin bu durumu dikkate alarak ulaşım planı yapmaları önemlidir.” dedi.
“Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı Şart”
Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, ayrıca adayların sınava girebilmeleri için yanlarında mutlaka ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan ‘Nüfus Cüzdanı’ bulundurmaları gerektiğini vurgulayarak, “Geçerlilik süresi dolmamış pasaport da nüfus cüzdanı yerine kabul edilmektedir. Bunların dışında kalan belgeler (kurumsal kimlik kartları, sürücü belgesi, öğrenci kimlik belgesi vb.) sınava giriş için asla kabul edilmemektedir. Aynı şartlar görevliler için de geçerli olduğundan, görevlilerin Sınav Görev Belgesi ve Nüfus Cüzdanı ile göreve gelmeleri önemlidir.” şeklinde konuştu.
Nüfus Cüzdanı kayıp-yenileme işlemleri için İl Nüfus Müdürlüğünün sınav günü sabah 10.15’e kadar açık olacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, Nüfus Cüzdanı yenilemek için iki adet vesikalık fotoğraf gerektiğini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, Sınav Giriş ve Görev Belgeleri hakkında da bilgi vererek "Adaylar Sınav Giriş Belgesi’ni ÖSYM aday işlemleri sisteminden (//ais.osym.gov.tr/) ücretsiz olarak, şifrenin unutulması durumunda ise Koordinatörlüğümüzden ücret karşılığında alabilirler. Görevliler ise Sınav Görev Belgesi’ni ÖSYM görevli işlemleri sisteminden (//gis.osym.gov.tr/) alabilirler." dedi.
“Adaylara sınavda kullanacakları kırtasiye ÖSYM tarafından verilecek”
Adayların sınav giriş belgelerinde yazılı olan hususları dikkatlice okumalarının kendileri için yararlı olacağını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, “Adaylara sınavda kullanacakları kalem, silgi ve kalem açacağı gibi kırtasiye ÖSYM tarafından sunulmaktadır. Sınav binalarına sadece şeffaf ambalaj içinde su ile girilebilmektedir. Sınav binalarına telefon, saat, hesap makinesi, anahtar, metal para, kredi kartı, cüzdan, kalem, silgi, yüzük, küpe, kolye, bilezik vb. materyal asla alınmamaktadır.” dedi.
“Okul isimlerindeki benzerliğe dikkat edilmeli”
ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörü Sayaslan ayrıca Karaman’da sınav yapılacak olan bazı okulların isimlerinde benzerliklere de dikkat çekerek, “Aday ve görevliler Sınav Giriş Belgesi veya Sınav Görev Belgesi üzerinde yazılı olan okul isimlerini dikkatli okumalıdırlar. Örneğin, sınav yapılacak olan dört İmam Hatip lisesi ve üç İmam Hatip Ortaokulu karıştırılmamalıdır. Yine NFK Sosyal Bilimler Lisesi ile KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu zaman zaman karıştırılan okullarımızdandır. Aday ve görevlilerin bu hususa dikkat etmeleri önem arz etmektedir.” diye konuştu.
Aday ve görevlilerin sınavla ilgili soru ve sorunlar için ÖSYM Karaman Sınav Koordinatörlüğünü 0338 226 2098 nolu telefondan arayabileceklerini hatırlatan Sayaslan son olarak İl Sınav Koordinasyon Kurulu olarak sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyleyerek aday ve görevlilere sınavda başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284