ÖSYM’nin Kalemleri, Köy Okullarinda Degerlendirildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri, YGS’ye giren adaylardan sinav çikisinda topladiklari kalem ve silgileri köy okullarina dagitti.

 ÖSYM’nin Kalemleri, Köy Okullarinda Degerlendirildi

KMÜ ögrencileri, 15 Mart’ta yapilan Yüksekögretime Geçis Sinavi sonrasinda bir kampanya baslatti. Üniversitedeki bes fakülte ve Karaman’daki bes ayri lisenin önüne tezgah açan ögrenciler, sinavda kullanilan kalem ve silgilerden bagis gerçeklestirdi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu ve Genç Baris Inisiyatifi Dernegi Karaman Koordinatörlügü tarafindan gerçeklestirilen projeyle pratik bir yardim kampanyasina imza atildi. KMÜ ögrencileri, sinav çikisi topladiklari bin 200 adet kalemligi köy okullarindaki ögrencilere hediye etti.

KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu Baskani ve Genç Baris Inisiyatifi Dernegi Karaman Koordinatörü Fatih Ilhan konuya iliskin yaptigi açiklamada “Genç bir nüfusa sahip Türkiye’de ÖSYM tarafindan neredeyse her hafta farkli bir sinav yapilmakta. ÖSYM, bu sinavlarda binlerce kalemlik dagitmakta ve kalemliklerin içindeki kalem ve silgilerin çogu insanlar tarafindan sinav sonrasi yeterince kullanilmamakta. Bizler, KMÜ ögrencileri olarak bunun farkina vardik ve ülkemizde en genis katilimli sinav olan Yüksekögretime Geçis Sinavinin çikisinda isi biten kalem ve silgileri adaylardan topladik. Karaman’daki 10 farkli köy okuluna giderek minik ögrencilere ÖSYM kalemliklerini ulastirdik” dedi.
Ilhan, 35 KMÜ ögrencisiyle birlikte gerçeklestirdikleri bu proje sayesinde hem israfin önüne geçtiklerini hem de köy okullarindaki minik ögrencilerin yüzünü güldürdüklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284