Piri Reis Ilkögretim Okulu Avrupali Misafirlerini Agirliyor

Piri Reis Ilkögretim Okulunca, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda hazirlanan “Avrupali Ögrenciler; Sürdürülebilir Gelisimin Ajanlari” adli Comenius projesi çerçevesinde, Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan gelen 20 kisilik proje heyeti Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret etti.

Piri Reis Ilkögretim Okulu Avrupali Misafirlerini Agirliyor

Ziyarette Piri Reis Ilkögretim Okulu Müdürü Mustafa Çaglar, “Comenius Programi kapsaminda Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan okullarla birlikte hazirladigimiz projemizde, ögrencilerin dikkatini çevre sorunlarina, ekonomik kalkinmaya ve yasam standartlarinin yükseltilmesine çekebilmek için çalisiyoruz.” dedi.

Romanya’dan Laura Gheorghita ise, “Türkiye ve Karaman’a gelmekten dolayi çok mutluyuz. Türkiye’nin Avrupa Birligi yolunda özellikle egitimde emin adimlarla yürüyen bir ülke oldugunu gördük. Türk kültürünü ve misafirperverligini tanimis olmaktan dolayi çok mutluyuz. Bize burada en iyi imkânlari sunan proje ortagimiza ve bizi kabul ederek büyük bir incelik gösteren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’a çok tesekkür ediyoruz” dedi.
Avrupa’nin farkli ülkelerinden gelen idareci ve ögretmenleri agirlamaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Ortaklarimiza öncelikle hos geldiniz diyorum. Hepimiz ülkelerimizin birer kültür elçileriyiz. Son yillarda projeler araciligi ile Avrupa Birligi ülkeleri ile birbirimizi daha fazla tanima firsati bulduk. Teknolojik gelismeler sonucunda iletisim kanallarinin artmis olmasi bizi birbirimize daha çok yaklastirdi. Dünya giderek küçülen bir yer oldu, sizin sikintiniz bizim sikintimizdir. Gelecegimizi emanet edecegimiz çocuklarimiza baris dolu, sevgi dolu bir dünya birakmanin yolu birbirimizi anlamaktan ve farkliliklara saygi duyabilmekten geçmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284