Portekiz’den Dönen Proje Ekibi İzlenimlerini Kuntoğlu İle Paylaştı

"Mesleğimi Avrupa´da Öğreniyorum" Erasmus+ Projesi kapsamında Portekiz’e giden Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri staj ve iş yeri gözlemlerini İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile paylaştı.

Portekiz’den Dönen Proje Ekibi İzlenimlerini Kuntoğlu İle Paylaştı

Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri "Mesleğimi Avrupa´da Öğreniyorum" Erasmus+ Projesi çerçevesinde 8 Nisan ile 5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Portekiz’de proje çalışmalarını gerçekleştirdi. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı; Ulusal Ajans tarafından desteklenen projede; staj ve iş yeri gözlem faaliyetlerini tamamlayan öğrenci ve öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler veren Okul Müdürü Bülent Karademir, proje kapsamında Bilişim Teknolojileri alanından 8 öğrenci ve 2 öğretmen, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere toplam 20 öğrenci ve 4 öğretmen yurtdışında staj ve işbaşı gözlem uygulamasını tamamladıklarını ifade etti.

“Öğrencilerimiz Portekiz’deki işletmelerde staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler”

Bülent Karademir, “Portekiz’in Braga şehrinde 4 farklı işletmede gerçekleştirilen staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir Avrupa Birliği ülkesinde mesleki eğitimde yapılan çalışmalar ve uygulamalar ile iş kültürü hakkında uygulamalı olarak deneyim sahibi oldular. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz edindikleri deneyimleri öncelikle okulumuzdaki öğrenci ve çalışanlara daha sonra yaygınlaştırma faaliyetleri ve haberlerle Karaman ve Türkiye ile paylaştılar. Ayrıca öğrencilerimiz 10’ar kişilik iki grup halinde Portekiz’deki işletmelerde staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Toplamda 4 hafta süren faaliyetler sonrasında öğrenci ve öğretmenlerimiz bir Avrupa ülkesinde aynı eğitimi işletmelerde beceri eğitimlerine katılarak teori ve uygulamadaki benzerlik ve farklılıkları görme imkânı buldular” dedi.

Proje koordinatörü İbrahim Duran ise projelere katılan öğrenci ve öğretmenlerin mesleki eğitim gelişiminin yanında farklı kültürleri tanıma ve dil eğitiminin gelişimine de katkıda bulunduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin Portekiz’de edindikleri kültürel ve kişisel deneyimler ve mesleki anlamda farklılıklarla ilgili bilgiler aldı.

Farklı ülkelerde gerçekleştirilen projelerde edinilen tecrübelerin ülkemize yapacağı katkının değerli olduğunu söyleyen İl Müdürü Kuntoğlu, daha iyiye ulaşmak bakımından bu projelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek ülke gelişiminde yurtdışında projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerin katkılarının olacağına inandığını vurguladı. Kuntoğlu ayrıca farklı kültürleri tanımanın yanında ülkemizin ve kültürümüzün proje ortaklarına en iyi şekilde tanıtılmasının da imkan sağlandığını belirtti.

“Okullarımızın imkan ve eğitim şartları özel okullardan daha iyi”

Türkiye’de geçmişe nazaran Avrupa ile karşılaştırıldığında eğitimde büyük atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Okullarımızın imkan ve eğitim şartları özel okullardan daha iyi diyebiliriz. Sizlerden beklentilerimiz ülkemizi ileri taşımak için Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda geleceğe hazırlanmanızdır. Üreten nesiller bilgeye hakim olacak geleceği onlar inşa edecektir. Yapmış olduğunuz projeler ve robotik çalışmalar geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ve ilimizi katıldığı yarışmalarda başarı ile temsil eden unsurlar olmuştur” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başarı dilekleri ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284