Proje Heyeti Romanya’dan Döndü

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Comenius Bölgesel Ortakliklar Programi kapsaminda inceleme ve görüsmelerde bulunan Il Milli Egitim Yöneticileri ve proje ekibi Romanya’dan döndü.

Proje Heyeti Romanya’dan Döndü

Il Milli Egitim Müdürü, Egitim Yöneticileri ve dernek temsilcilerinden olusan Proje Heyeti “Methods Of Preventing Students Failure-Ögrenci Basarisizliklarinin Önlenmesi” projesi kapsaminda Romanya’da bir dizi toplanti ve görüsmelerde bulundu.
Proje ortaklari Consiliul Local Rovinari ve Casa Corpului Didactic kurumu temsilcileri ile Egitim Heyeti arasinda yapilan toplantilarla iki ülkenin egitim sistemi hakkinda bilgi paylasiminda bulunuldu. Yapilan görüsmelerde ögrenci basarisizliklarinin önlenmesi ile ilgili Romanya’da uygulanan çalismalarla ilgili bilgi alindi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Rovinari Belediye Baskani’yla yapilan görüsmede projenin iki ülke için yararlarina degindi. Sultanoglu, ayni yas grubunda olan ögrencilerin millet farki gözetmeden bazi ortak davranislarda bulundugunu ifade ederek ögrenci basarisizliklarina dair alinan önlemler konusunda farkli uygulamalari tanima firsati bulduklarini dile getirdi.
Il Müdürü, projenin hazirlanmasi ve uygulanmasi asamasinda emegi geçen proje ekibine ve gösterdikleri yakin ilgiden dolayi proje ortaklari Consiliul Local Rovinari ve Casa Corpului Didactic kurumu temsilcilerine tesekkür etti.
Egitim Heyeti Bükres’te, Lumina Türk Okullarini ve Islami Hizmetler Vakfi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284