Rektör Akgül Rektörler Toplantısına Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde düzenlenen rektörler toplantısına katıldı.

Rektör Akgül Rektörler Toplantısına Katıldı

Üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıya Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile çok sayıda davetli yer aldı. 
Toplantının açılış konuşması yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunarak konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından senato salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına geçildi. Toplantıda, üniversiteler arasındaki işbirliğini daha işlevsel hale getirmek,  eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin kalkınma çabalarına katkı sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmek için fikir alışverişinde bulunuldu. 
Toplantıda ayrıca akademisyenler arasında dostlukların oluşması, ilişkilerin güçlendirilmesi, üniversiteler arasındaki iletişimin sağlanması ve özgün çözümler bulunması konusunda müzakerede bulunan üniversite rektörleri, son olarak üniversitelerin kütüphanelerinin, araştırma merkezlerinin, laboratuvarlarının ve bilimsel dokümanlarının, ortak kullanıma açılması konusunda mutabakata vardılar.
Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, misafirperverlikleri için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve üniversite personeline teşekkür ederek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantı, üniversitelerimizin ortak bir paydada buluşarak çalışmalarda bulunmaları ve ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevi görmeleri konusunda önemli bir adım. Faydalı bir buluşma olduğu kanaatindeyim ve inşallah bundan sonraki süreçte de yeni fikirler ve projelerin ortaya çıkarılması amacıyla benzer toplantılar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
Toplantı, üniversite yerleşkesi, şehir ve Doğubayazıt gezisinin ardından sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284