Rektör Gökmen Tgrt Fm’de Canli Yayin Konugu Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TGRT FM’de yayimlanan “Yurdumdan Haberler” programinin canli yayin konugu oldu ve programi hazirlayip sunan Faruk Salt’in üniversitedeki çalismalara iliskin yönelttigi sorulari cevapladi.

Rektör Gökmen Tgrt Fm’de Canli Yayin Konugu Oldu
Rektör Gökmen, “Siradan degil aranan üniversite sloganini seçme sebebiniz nedir?” sorusunu “Baskalarinin yaptigi isi yaparsaniz siradanlasirsiniz. Aranan bir üniversite olmak için farkli isler yapmak zorundasiniz.” seklinde cevaplandirdi ve kendilerinin farkliliklarini da söyle özetledi: “Biz öncelikle ögrencilerimiz basta olmak üzere tüm mensuplarimizin özgürlügü sonuna kadar teneffüs etmesini istiyoruz. Özgürlügün olmadigi yerde sorumluluk ve yaraticilik olmaz. Kurumlarin, sehirlerin, hatta ülkelerin ve dünyanin kaderini degistirecek bireyler yalnizca özgür ortamlarda yetisir. Ancak sinirsiz bir özgürlükten degil, nitelikli ve derinlikli bir özgürlükten yanayiz. Bizim inancimiza göre insan en degerli varliktir ve insan onuru her seyin üzerindedir. Biz farkliliklarin bir çatisma unsuru degil, zenginlik olduguna inaniyoruz. Sadakate degil, ehliyete ve liyakate önem veriyoruz. Hatalari cezalandirmiyor, basarilari da ödüllendirmeye çalisiyoruz. Degisime ve gelismeye açik bir üniversiteyiz. Bu nedenle bu slogani kendimize uygun bulduk.”
Prof. Dr. Gökmen, program sunucusunun KMÜ’de engelli ögrencilere yönelik düzenlemeler olup olmadigi sorusunu “Yeni binalarimiz engelli ögrencilerimize göre planlandi. Eski binalara da engelli asansörü ve engelli parkuru yapildi. Sadece fiziksel anlamda degil, özellikle de insanlarin düsünme ve potansiyellerini harekete geçirmenin önündeki tüm engellerin kaldirildigi engelsiz bir üniversite olmayi çok önemsiyoruz ve bu yönde çalismalarimizi sürdürüyoruz.” seklinde cevapladi.
Salt’in “Ögrencileriniz size kolaylikla ulasabiliyor mu?” sorusu üzerine Rektör Gökmen “Ögrencilerimle tanismak için derslere gidiyorum. Yurt ziyaretlerinde bulunuyorum. Bazi aksamlar esimle ögrencilerin evine, ailelerine çay içmeye gidiyorum. Yeni yemekhane binamiz açildi. Orada rektör, rektör yardimcilari, dekanlar, müdürler, ögretim üyeleri, genel sekreter, daire baskanlari kisaca tüm akademik ve idari personel arkadaslarim ögrencilerimizle birlikte yemek yiyoruz. Zaman zaman ögrenci temsilcilerimizle bir araya geliyor ve onlari dinliyoruz. Tüm mesafeleri kaldirdik. Ayrica ögrencilerin dilek ve sikâyetlerini iletmeleri için Üniversite web sayfamizda istek ve dilek kutusu olusturduk. Ögrencilerimizin istek ve sikâyetlerini günlük takip ediyorum.” dedi.
“Karaman’in gelismesinde üniversitenin katkisi var mi ve üniversitenin bölgeyle ilgili projeleri nelerdir?” sorusu üzerine ise Rektör Gökmen “Üniversitelerin temel görevi egitim-ögretim ve bilimsel arastirma yapmaktir. Bunun yaninda üniversitelerin bulunduklari bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelisimine katki saglamak, bu alanlardaki sorunlarina çözüm üretmek gibi görevleri de vardir. Üniversite olarak arzu ettigimiz seviyede olmamakla birlikte bunlari da yapmaya çalisiyoruz. Çogunlugu büyük sehirlerde lisansüstü egitimine devam eden 200’e yakin arastirma görevlisi arkadasimiz da ögretim üyesi olarak aramiza katilinca üniversitemizin sözünü ettigimiz alanlara yönelik katkisi çok daha fazla olacaktir.” diye konustu. Prof. Dr. Gökmen ayrica KMÜ’nün yenilikçi ve girisimci üniversiteler arasinda 126 üniversite içinde 43. sirada yer aldigini ve bu endeks olusturulurken üniversitelerin sehre ve sanayiye katkisinin da dikkate alindigini söyledi.
Rektör Gökmen, “Ögrenci ve personelin inançlarinin geregi olan ibadetlerini yapmak için üniversitede neler yaptiniz?” sorusunu ise “Yöneticilerin görevi kurumlarindaki insanlarin her yönden rahat edecekleri, maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri uygun ortamlari hazirlamaktir. Bu nedenle biz de binalarimizin her birinde küçük de olsa bir odayi mescit yaptik. Ayrica Yerleske içinde Diyanet Vakfi tarafindan yaptirilacak olan ve ayni anda 6000 kisinin namaz kilabilecegi bir caminin geçtigimiz günlerde temelini attik.” seklinde cevaplandirdi.
Prof. Dr. Gökmen, programin sonunda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin gelisimine katki saglayan herkese tesekkür etti ve konusmasini “Bir üniversiteye hizmet etmek, en büyük erdemlerden biridir. Ancak, hizmet ederken tüm çalisanlar yaptiklari islere mutlaka emek, sevgi ve ahlak katmalidir.” sözleriyle sonlandirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284