Rektör Gökmen Trt-Okul Programinda KMÜ’yü Anlatti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT-Okul kanalinda yayinlanan “Rektörler Anlatiyor” programina konuk oldu.

Rektör Gökmen Trt-Okul Programinda KMÜ’yü Anlatti
Tercih asamasindaki adaylara en yetkili agizdan bilgi verme hedefiyle yayinlanan “Rektörler Anlatiyor” adli programda Rektör Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin akademik birimleri, sosyo-kültürel etkinlikleri, sehir olanaklari gibi konularda bilgi verdi.
Programda Karaman sehrini kisaca tanitan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin tarihçesini anlatarak, 2007’de kurulan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin gerçeklestirdigi kaliteli egitim çalismalariyla kisa zamanda çok uzun yol katettigini vurguladi. Gökmen, “ Üniversite kurulmaz, olunur. Üniversite olmak için zamana ihtiyaç vardir.” diye konustu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden olusan Üniversitede 300’ten fazla akademik, 200’e yakin idari personelin görev yaptigini ve yaklasik 8000 ögrencinin egitim-ögretim gördügünü belirtti. Gökmen; 1’i uluslararasi olmak üzere 6 bilimsel toplantiya imza atan KMÜ’nün 4 yillik bir üniversite olmasina ragmen, sadece bilimsel çalismalar anlaminda degil, Karaman’in sosyo-kültürel gelisimine de katki sagladigini söyledi.
Gerçeklestirilen çalismalarda, vali, belediye baskani, bürokratlar, is adamlari ve diger sivil toplum kuruluslariyla yapilan is birliginin önemine deginen Rektör Gökmen, “ Üniversitemizde bazi bölümlerimizin ders programlarini tüm bu saydigim kurum ve kuruluslarla hazirliyoruz. Yani sehir ile birlikte ders programlarinin son halini veriyoruz.” dedi.
Program sunucularinin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin öne çikan fakültelerine iliskin yönelttigi soruyu Prof. Dr. Sabri Gökmen “Biz iki alanda diger üniversitelerden öne çikmak istiyoruz. Birincisi Türk dilinin baskenti olmasi nedeniyle Edebiyat Fakültemiz. Türk dili denince herkesin aklina üniversitemizin adinin kazinmasini istiyoruz. Ikincisi de Karaman’in Türkiye’nin bisküvi üretiminin yaklasik % 30’unu karsilamasi nedeniyle Mühendislik Fakültemizde yer alan Gida Mühendisligi. Hatta Karamanli is adamlarimiz dört gözle üniversitemizden mezun olacak gida mühendislerini beklediklerini ifade ediyorlar.” sözleriyle yanitladi. Gökmen, son 5 yildir Kirkpinar baspehlivaninin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden çikmasinin kendilerini gururlandirdigini belirterek, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun bu anlamda diger üniversitelere fark attigina dikkati çekti.
Prof. Dr. Sabri Gökmen ögrencilerin barinma konusunda hiçbir sikinti çekmeyeceklerini dile getirerek gerek ögrenci yurtlari gerekse sehirde bulunan konutlarin bu ihtiyaci karsiladigini söyledi. Programda üniversite adaylarinin sosyal medya üzerinden sorduklari sorulari da cevaplayan Gökmen ”Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yüksek sesle söylenen emirlerin degil; birlikte edinilmis basarilarin hakim oldugu, siradan degil aranan farkli bir üniversite olacaktir.” sözleriyle konusmasini sonlandirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284