Rektör Gökmen’e Veda Ettiler

Vali Süleyman Tapsız, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in görev süresinin dolması nedeniyle veda yemeği verdi.

Rektör Gökmen’e Veda Ettiler

Polisevinde düzenlenen veda yemeğine; Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen ve eşi, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşi, Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş ve Kaya Çelik, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven katıldı.
Veda yemeğinin ardından, Karaman’ın böyle bir hocayla tanış olmasından dolayı çok şanslı olduğunu belirterek konuşmaya başlayan Vali Tapsız; “Kurucu rektör olmak ayrıcalıktır. Üniversitenin kurulmasından bugüne kadar gelinen seviyeye getirebilmek çok önemli.  Rektörümüzün tarla olarak ele aldığı bu kampüsü muhteşem bir kompleks haline getirdiğine ve çok büyük emekleri olduğuna hepimiz şahit olduk. Rektörümüzün, görev yaptığı süre içerisinde toplumun her kesimiyle çok güçlü bağları olduğunu gördük. Görevler baki değil, önemli olan yaptığın görevden alnının akıyla ayrılabilmek ve hoş bir sadâ bırakabilmektir. Ben hocamızın hoş bir sadâ bıraktığına inanıyorum” dedi. Vali Tapsız, Karaman’a verdiği hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Sabri Gökmen’e teşekkür ederek, yeni hayatında ailesiyle birlikte sağlıklı, başarılı bir ömür diledi.
Prof. Dr. Gökmen ise toplumun bütün bileşenlerinin üniversiteye ellerinden gelen her türlü gayretle destek olduklarını ifade ederek, “İnsan hayatının gayesi hayır ile yâd edilmekten geçer. Göreve başladığım andan itibaren bu heyecanımı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Biz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ilk bayraktarıyız. Burası benim memleketim ve kurucu olarak bu görevden ayırılmak benim için çok çok önemli. Göreve geldiğimizdeki felsefemiz ne ise şimdiki felsefemiz de aynıdır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin sürekli aranan bir üniversite olmasını temenni ediyorum. Benim için hayatımda kalıcı bir anı olacak ve mutlu bir ayrılışa sebep olan bu birliktelik için başta sayın valim olmak üzere katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi
Davette yer alan protokol üyeleri, Gökmen’e 8 buçuk yıllık görev süresince üniversiteye yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Tapsız, kurucu Rektör Gökmen’e plaket ve hediye takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284