Saglicakla Kal Projesi’ni Yabanci Uyruklu Hastalarda Sevdi

Milli Egitim Müdürlügü ve Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ortakligi ile yürütülen Saglicakla Kal projesi, uygulamalariyla hem Karaman halkinin hem de yabanci uyruklu hastalarin takdirini topladi.

Saglicakla Kal Projesi’ni Yabanci Uyruklu Hastalarda Sevdi

Sudanli mülteci Tarseer Elbushra, gebelik kontrolleri için Karaman Devlet Hastanesinde Saglicakla Kal projesi kapsaminda hizmet veren ögrenciler tarafindan karsilandi.
Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerinden Muhammet Fikri Sahin, Arapça konusan Tarseer Elbushra’nin anlasmada sikinti çektigini ve yardima ihtiyaci oldugunu fark etti. Daha sonra hastanin tercümanligini yaparak hasta kaydi ve kadin dogum polikliniginde muayenesi için kendisine yardimci oldu.
Muayene sonrasi uygulamadan çok memnun oldugunu belirten Tarseer Elbushra tesekkür etmek için projeyi gerçeklestiren Il Milli Egitim Müdürlügüne ziyarette bulundu. Ziyarette, Il Müdürü Asim Sultanoglu ile de görüsen Elbushra, çocugunun dogumuna kisa bir süre kaldigini ve bunun için hastaneye gittigini belirtti. Burada durumunu anlatmakta zorluk yasamasi sebebiyle kendisine yardimci olundugunu söyleyerek projeyi gerçeklestiren herkese tesekkür etti.
Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi, 4 ay gibi kisa bir sürede tercümanlik yapacak düzeyde dil egitimi imkani sunuyor.
Konuyla ilgili Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “Proje ile okulda kazandirilmaya çalisilan birtakim davranislarin, ögrencilerimizin yaparak yasayarak uygulama imkanlari olusuyor. Yasanilan bu durumun hem Saglicakla Kal projesinin kazanimlarini, hem de bu yil egitim egitime açilan Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi egitiminin bir dönemde gelmis oldugu seviyeyi ortaya koymasi bakimindan sevindirici buluyorum. Proje okulu olarak açilan bu okulumuz 4 ay gibi kisa bir sürede ögrencilerine tercümanlik yapacak düzeyde dil egitimi imkani sunuyor. Saglicakla Kal projesi ve Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi açisindan gelinen noktada emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” dedi.
Geçtigimiz yil alinan basarili sonuçlar neticesinde 17 Kasim 2014 tarihinde tekrar uygulamaya konulan Saglicakla Kal projesi ile ortalama günlük bin hastaya karsilama ve yönlendirme hizmeti verilmekte olup memnuniyet düzeyi %99,6 olarak saptanmistir. Ögrenciler de sosyal etkinlikler kapsaminda hastaneye gelen halkimiza yardim etmenin hazzini yasayarak bu projede yer almaktan memnun olduklarini ifade ettiler. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284