Şehit Muhammet Yalçın’ın İsminin Verildiği Okulda Hüzünlü Tören

15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca yapılmak istenen darbe girişimi sırasında Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında F16 savaş uçaklarının bombardımanıyla şehit düşen Karamanlı genç Muhammet Yalçın’ın isminin verildiği 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, hüzünlü bir törenle açıldı.

Şehit Muhammet Yalçın’ın İsminin Verildiği Okulda Hüzünlü Tören
İlköğretim haftası kapsamında düzenlenen törene Vali Süleyman Tapsız, Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, şehit Muhammet Yalçın’ın annesi Sefa, Babası Selahattin, ablaları Kader ve Ayşe ile kardeşi Yasin Yalçın’da katıldı.
Kuran’ı Kerim tilavetinin okunması ve şehit Muhammet Yalçın’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Süleyman Tapsız, “Aslında bugün hem sevinçliyiz, hemde hüzünlüyüz. Sevinçliyiz şehidimizin ismi bu okulda ebediyen yaşayacak. Milletin okulu yine milletin oldu. Bide bu özelliği var. Bu büyük okulumuza 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde F16'lardan atılan bombalar sonucunda şehit olan değerli kardeşimiz Muhammet Yalçın'ın adını verdik. Milli Eğitim Müdürümüzle beraber istişare ettik ve bu okula bu isim yakışır dedik. Burası bundan sonra Şehit Muhammet Yalçın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesidir” dedi.
Konuşmaların ardından şehit Muhammet Yalçın’ın fotoğrafının ve özgeçmişinin bulunduğu köşe açıldı. Burada Anne Sefa Yalçın, şehit oğlunun fotoğrafını öperek 'aşkım aşkım, ay yüzlüm benim, aslan oğlum' diyerek gözyaşlarını tutamadı. Anneyi, Baba Yalçın teselli ederken programa katılan herkes gözyaşlarına hâkim olamadı.
Daha sonra lise öğrencileri aileye okulun resminin bulunduğu tablo hediye etti. Aile sınıfları gezerek okul hakkında bilgi aldı.




 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284