Sınav Motivasyonu Ve Meslekler Konulu Seminerler Gerçekleştiriliyor

Lisede öğrenim gören son sınıf öğrencilerine yönelik yeni sınav sistemi, sınav kaygısı, motivasyon ve geleceğin meslekleri konularında Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci tarafından 4 oturum halinde gerçekleştirecek seminerlerin ilki bugün başladı.

Sınav Motivasyonu Ve Meslekler Konulu Seminerler Gerçekleştiriliyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İstanbul Aydın Üniversitesinin destekleriyle Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminerler 22-23 Şubat 2018 günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum halinde ilimizdeki tüm 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştiriliyor.

“Bizim geleneğimizde, inancımızda esas olan çalışmak, üretmek, topluma faydalı olmak vardır”

Çalışmanın, sevginin göze görülebilen şekli olduğunu ifade ederek selamlama konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, konuşmasının devamında “İnsanın fıtratı çalışmak ve üretmek üzere programlanmıştır. Geleceğin mesleği denince az çalışmayla çok para kazanma, itibarlı bir meslek sahibi olma akla gelmemelidir. Bizim geleneğimizde, inancımızda esas olan çalışmak, üretmek, topluma faydalı olmak vardır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kurt, kutsal meslek kavramının, insana hizmet etme, helal lokma kazanma vasıflarıyla oluşacağını belirterek “Kutsallığa; insana hizmet etme, helal lokma kazanma tarafından bakmak gerekiyor. O zaman bütün mesleklerin kutsal, mübarek olduğunu anlarız.” şeklinde konuşmalarına devam etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’un açış konuşmasının ardından konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü İsmail Erdem, gerçekleştirilecek seminerler hakkında kısa bir bilgi vererek sözü Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci’ye bıraktı.

“Doktor, mühendis, avukat olmak hedef değil, araç değerlerdir”

Üniversite için eğitim danışmanlığı da yapan Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci, tüm varlıkların mükemmel bir uyumla hareket ettiğini belirterek bu uyumun bozulmaması için insanın sorumluluklarının farkındalığıyla çalışması gerektiğini belirtti. Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci, “Vatana millete hayırlı evlat olmak için çalışıyorum, demek için ne yaptıklarınıza bakmak lazım. Başarı için hedef belirlemek gerekir. Doktor, mühendis, avukat olmak hedef değil, araç değerlerdir. Asıl önemli olan amaç değerlerdir.” şeklinde konuştu.

Ülkemizde öğrencilerin yaşadığı temel sorunun kendilerini ve ne yapabileceklerini tanımaması olduğunu vurgulayan Mehmet Ekinci, “Siz neredesiniz, değeriniz nedir, hayalleriniz var mı, nasıl yaşamak istersiniz, nasıl yapabilirim, sizin tercihleriniz neden sizi tercih etsin, hangi versiyonunuzu kullanıyorsunuz?” gibi sorularla öğrencilerin hedeflerine yönelik bilinç oluşturma çalışmalarında bulundu.

Video ve görsellerle gerçekleştirilen sunum sonrasında öğrenciler, Eğitim Uzmanı Mehmet Ekinci’ye sorularını yönelterek sınav ve ders çalışmaya ilişkin cevaplar aldılar. Ekinci, sosyal medya üzerinden de kendisine ulaşan herkese imkânı oldukça yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284