Sosyal Bilimler Lisesi’nin Konugu Yazar Dr. Mehmet Harmanci:

Selçuk Üniversitesi’nde ögretim üyesi olan yazar Dr. Mehmet Harmanci`nin, Hece, Hece Öykü, Dergah gibi bir çok edebiyat dergisinde yazilari yayimlaniyor. Son olarak kisa öykü türünde “Muhtemel Menkibeler” adinda kitabi yayimlanan Dr. Mehmet Harmanci Karaman Sosyal Bilimler Lisesi’nin daveti üzerine Karaman’a geldi.

Sosyal Bilimler Lisesi’nin Konugu Yazar Dr. Mehmet Harmanci:
Sosyal Bilimler Lisesi salonunda düzenlenen programda Dr. Mehmet Harmanci, okuma ve yazma üzerine ögrencilere hitaben konustu.
Samimi bir ortamda gerçeklesen programda Türkçenin giderek çoraklasmakta olduguna dikkat çeken Harmanci:” Iyi yazar olmak için öncelikle Türkçeyi çok iyi bileceksiniz. Maalesef Türkçemiz gittikçe çoraklasiyor. Türkçeyi bilmeden sevmeden yazar olunmaz. Türkçe anamizin ak sütü gibidir temiz, saf ve bizim ona ihtiyacimiz var. Yunus Emre’yi, Fuzuliyi büyük yapan nedir? Imajlari mi? Elbette hayir. Onlari büyük yapan Türkçeyi çok iyi kullanmalaridir. Ve onlar bize sunulmak istenen yazar imajindan çok uzaktalar” dedi.
Herkesin yazmak zorunda olmadigini belirten Harmanci,“Insan önce okur, sonra düsünür ve daha sonra yazar. Yazarlik kendini ifsa etmektir. Bu yönüyle tehlikeli bir durumdur. Yazar farkli beklentilerden uzak kalarak dürüst olmak zorundadir. Tabi ki yazmak için öncelikle çok okumak gerekir. Yazmak yasamayi agirlastirir. Yazan kisi daha çok hisseder. Insan okuyup yazdikça ruhu incelir, artik dünya daha kaba gelmeye baslar” seklinde konustu.
Programin sonunda ögrencilerle bir süre sohbet eden Harmanci daha sonra ilimizden ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284