Staj Uygulamasini Almanya’da Yaptilar

Ulusal Ajans destekli projeleri dogrultusunda Almanya’da staj uygulamasi yapan Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, tecrübelerini Il Müdürü Asim Sultanoglu ile paylastilar.

 Staj Uygulamasini Almanya’da Yaptilar

“Beceri Egitimi Staj Uygulamasi” adiyla gerçeklestirilen proje için Almanya’nin Herne sehrinde 28.12.2014-24.01.2015 tarihleri arasinda, Çocuk Gelisimi ve Egitimi alanindan 16 ögrenci ve 2 ögretmen, Yiyecek ve Içecek Hizmetleri alanindan ise 8 ögrenci ve 1 ögretmen ile 2 idarecinin katilimiyla hareketlilik gerçeklestirildi.

Okul Müdürü Emetullah Emre proje ile ilgili bilgiler vererek “Çocuk Gelisimi ve Egitimi alani ögrencilerimiz Almanya’da farkli yapilardaki 6 anaokulunda stajlarini gerçeklestirmislerdir. Ögrenci ve ögretmenlerimiz Almanya’nin özellikle is yasamindaki çalisma aliskanliklari ve is disiplini ile gözlemlerde bulunmuslar ve alanlari ile ilgili bilgi, beceri ve tecrübe kazanmislardir. Katilimci ögrencilerimiz staj gördükleri isyerlerinde Türkiye ile Almanya’daki uygulama farkliliklarini görmüsler ve ufuklari genislemis, Avrupa kültürüyle tanismislar,  gördükleri güzel ve farkli uygulamalari Türkiye’de uygulamak üzere deneyim elde etmislerdir. Proje kapsaminda ögrenci ve ögretmenlerimiz sadece egitim alaninda degil oradaki sosyal yapiyi, tarihi, kültürü ve insanlari tanima sansi yakalamislardir.” seklinde konustu.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, mesleki egitim alaninda da sinirlarimiz disindaki gelismelerin takip edilmesi ve dünya ile rekabet edebilmenin öneminden bahsederek çalismalarindan dolayi okul idareci ve ögrencilerini tebrik etti. Ziyaretten duydugu memnuniyeti belirten Sultanoglu, günün anisina ögrencilerle toplu fotograf çekindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284