Sultanoglu: `Birlestirlmis Sinif Uygulamasi Ideal Bir Egitim Uygulamasi Degildir`

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve beraberindeki heyet Ermenek ilçesindeki egitim kurumlarinin faaliyetlerinin degerlendirildigi Ilçe Milli Egitim Müdürler toplantisina katilarak ilçe okullarinda incelemelerde bulundu.

Sultanoglu: `Birlestirlmis Sinif Uygulamasi Ideal Bir Egitim Uygulamasi Degildir`

Iki gün süren toplanti ve ziyaretler Il Milli Egitim Müdürünün baskanliginda Egitim Denetmenleri Baskani, Ilçe Milli Egitim Müdürleri, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi ve Sube müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Ermenek Kaymakamligi ziyaretinin ardindan Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne gelerek Milli Egitim Müdürü Kamil Bilgiç’ten egitim ögretim çalismalari hakkinda bilgi aldi. Daha sonra Ermenek Belediye Baskani Necati Akpinar ve Göktepe Belediye Baskani Bayram Sahin’i ziyaret ederek egitime verdikleri destekten dolayi kendilerine tesekkür etti.
Ermenek Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün ev sahipligini yaptigi toplantilarin ilki, ilçedeki okul ve egitim kurum yöneticileriyle gerçeklestirildi. Toplantida okullarin egitim faaliyetleri degerlendirilerek yöneticilerle görüs alis verisinde bulunuldu. Daha sonra Ilçe Milli Egitim Müdürler toplantisina geçildi.
Ermenek Ilçesinin okul, yurt ve personel durumlari hakkinda bilgilendirmede bulunan Ilçe Milli Egitim Müdürü Kamil Bilgiç, 2012–2013 SBS ve LYS sonuçlari ve egitim ögretim yilinin genel degerlendirmesini yapti. Ilçenin egitim ögretim durumunun daha iyi olabilmesi için ayrintili görüsler bildirildi.
Toplantida Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, kendi degerleriyle yetismis, dünya ile bütünlesebilen, üreten nesiller yetistirebilme hedefini dile getirdi. Bunun için tüm imkânlari sunma gayretinde olduklarini söyledi.
Toplantida birlestirilmis sinif uygulamalari hakkinda açiklamalarda bulunan Il Milli Egitim Müdürü : "Birlestirilmis siniflarda egitim ideal bir egitim uygulamasi degildir. Zorunluluklardan kaynaklaniyor. Firsat esitligi açisindan birlestirilmis siniflarda okuyan ögrenciler, merkezdeki ögrencilere göre dezavantajli durumdalar. Köylerdeki ögretmenlerimiz fedakârliklariyla bu dezavantajli durumu en aza indirmeye çalisiyorlar." seklinde konustu. Il Müdürü, birlestirilmis siniflar yerine müstakil siniflarda egitim yapilmasi için çalistiklarini, gelecek yil bu uygulamaya son vermek için çalismalar yürüttüklerini bildirdi.
Toplantilarin ardindan Il Milli Egitim Müdürü ve beraberindeki heyet, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullari gezerek incelemelerde bulundu, okullardaki yöneticilerle görüsüp egitim faaliyetleri hakkinda bilgiler aldi. Il Milli Egitim Müdürü gerçeklestirdigi okul ve yurt ziyaretlerinde ögrenci ve ögretmenlerin istek ve önerilerini dinledi.
Sultanoglu, ögretmenlerle yaptigi görüsmelerde ögretmenlik mesleginin fedakârlikla özdeslestigini belirterek, hiç bir ögrencinin ihmal edilemeyeceginin altini çizdi.
Inceleme ve ziyaretlerin sona ermesiyle Il Milli Egitim Müdürü ve beraberindeki heyet Ermenek Ilçe Milli Egitim Müdürü Kamil Bilgiç’e gösterdigi yakin ilgiden dolayi tesekkür ederek ilçeden ayrildilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284