Sultanoglu: “Her Çocugun Özel Bir Yönü Oldugunu Unutmamaliyiz”

2014-2015 Egitim-Ögretim Yili 2. Yariyil Okul Müdürleri Toplantisi Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda yapildi.

Sultanoglu: “Her Çocugun Özel Bir Yönü Oldugunu Unutmamaliyiz”
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Maarif Müfettisleri Baskani Mehdi Sezer, sube müdürleri ile merkez ve merkeze bagli egitim kurum müdürleri katildi.
Toplantida okul ve egitim kurumlarinin faaliyetleri, merkezi sinavlar, sosyal ve kültürel çalismalar, projeler ve yönetim ile ilgili çalismalar ele alindi. Sultanoglu “En güzeli gerçeklestirmek için görev yapiyoruz. Bulundugu ortami güzellestiren bir nesil, kardesligi ve barisi hâkim kilan bir gençlik yetistirme çabasindayiz. Bu bilinçle çalisirsak tüm dünyayi degistirebiliriz. Dünyadaki akranlariyla rekabet eden, onlara insani degerlerde öncülük eden altin bir nesil için zorluklarla karsilasabiliriz. Memleketimizi seviyorsak, insanlari seviyorsak bu önceligimizi korumaliyiz. Sloganlarla degil örnek davranislariyla bir nesil yetistirmek istiyoruz. Kaybedebilecegimiz tek bir ögrencimiz olmadigini, onlarin kiymetli olduklarini, kendilerine sevgiyle hissettirerek göstermeliyiz” dedi.
Modern hayatin veremedigi mutlulugu, isini severek icra eden bireyler yetistirdigimizde biz verebiliriz diyen Sultanoglu, “Her çocugun özel bir yönü oldugunu unutmamaliyiz. Isimizin mesakkatlerini, yetistirdigimiz bireyleri gördükçe unutacagiz. Egitimle gelisen toplumun degisimini bazen trafikteki kazalarin, bazen de adli olaylarin azalisinda görecegiz. Egitim ögretimdeki kalitemizi, ögrencilerimizin hayatlari gösterecek” seklinde konustu.
Il Müdürü Sultanoglu, degerleriyle büyüyen bir nesil için EDEP, IHH Insani Yardim Vakfi tarafindan gerçeklestirilen “Her Sinifin Bir Yetim Kardesi Var” ve Ensar Vakfinin yürüttügü “Degerler Olimpiyati” gibi projelerin yardimlasma ve empati duygularinin gelismesine katki saglayacagini belirtti.   

Toplanti, okul müdürlerinin karsilastirdiklari sorunlari belirterek, istek ve önerilerini ifade etmelerinin ardindan son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284