Sultanoglu:` Merkezi Sinavlarda Ögrenciler Magdur Olmayacak.`

2013-2014 Egitim Ögretim Yili Sene Basi Okul Müdürleri toplantisi Gevher Hatun Anaokulu toplanti salonunda gerçeklestirildi. Toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Sube Müdürleri ve Okul Müdürleri katildi. Ilimizdeki okullarin egitim faaliyetlerinin, sorunlarin ve taleplerin degerlendirildigi toplantida Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu okul yöneticiligi, etkili liderlik, saglikli iletisim konularinda da açiklamalarda bulundu.

Sultanoglu:` Merkezi Sinavlarda Ögrenciler Magdur Olmayacak.`

Sultanoglu, okul müdürünün okulu bir ögrenme ve yasama alani haline getirmesi gerektigini belirterek “Okul müdürü, okulun hem kendi hem de yerel imkânlarindan faydalanabilme yollarini bulmalidir. Kaynak saglayarak iyi bir egitim ortami sunmali ve okulun ihtiyaçlarini karsilayabilmelidir. Okul müdürleri okulun içinde bulundugu toplum ile bütünlesmelidir.” dedi.
Il Müdürü temel egitimden ortaögretime geçis modeliyle ilgili açiklamalarda da bulundu. 8. Sinifta alti dersten ögrencilerin merkezi sistemle yapilacak olan sinavlara girecegini söyleyen Sultanoglu, sinavlarda ögrencilerin magdur olmamasi için mutlaka bu derslerin brans ögretmenleri tarafindan okutulacagini ifade etti.
Il Müdürü, Türkiye’de okul müdürlerinin rolünün degistigine dikkat çekerek sadece günlük isleri sürdüren iyi bir yönetici olmanin yeterli olmadigini, yeni okul müdürünün gelecege odaklanabilen degisim ve gelisimi gerçeklestirebilen liderler olmasi gerektigini söyledi. Sultanoglu konusmasinin devaminda “Her okulun ileriye dönük kisa, orta ve uzun vadeli gerçekçi planlari olmali. Bulundugunuz konumda ‘Daha çok neler yapabilirim?’ sorusunu her zaman kendinize sormalisiniz. Islevsel olmayan, kâgit üzerindeki gerçek disi planlar sadece evrak doldurur.” seklinde konustu.
Toplanti okul müdürleriyle okullar hakkinda degerlendirmeler yapilarak sonlandirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284