Sultanoglu’ndan Ilk Yari Degerlendirmesi

Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, egitim-ögretim yilinin ilk yarisini degerlendirdi.

Sultanoglu’ndan Ilk Yari Degerlendirmesi

Sultanoglu, “Çocuklarimizin karne notlari sadece onlarin basarisi degil, genel olarak hepimizin egitimdeki çabalarinin göstergesidir. Karnelerdeki notlar ögrencinin “Nasil biri?” oldugunun degil, okuldaki dersleri “Nasil ögrenmis?” sorusunun cevabidir. Karne notlariyla ögrencilerimizin bütün yönünü degerlendirmemeliyiz. Her ögrencimizin karneye yansimayan yetenekleri, gerçeklestirdigi güzel isler mutlaka vardir. Karnelerdeki notlar amaç degil bir sonuçtur. Bu sonucun bir anlami elbette vardir ancak buradan yola çikarak çocuklarimizi degerlendirmek, bizleri yanlis sonuçlara götürebilir. Esas olan çocuklarin basarisini sadece aldigi notlara indirgemeden, onlarin kapasiteleri ve bireysel özellikleriyle güçlü oldugu alanlarda kendini gerçeklestirmelerine firsat vermektir. Çocuklarimizi hosgörü, sevgi ve sabirla degerlendirdiginizde notlarinin zamanla yükseldigini göreceksiniz. Çocuklarimizla yakindan ilgilenerek onlara gereken destegi ve güveni verdigimiz ölçüde hayatta daha basarili olacaklardir. Egitim, sabirla yol alacagimiz uzun bir süreçtir.
Sevgili Ögrenciler,
Egitim ögretimde bir yariyili tamamlayarak karnelerinizi aldiniz. Her birinizi gayretinizden dolayi içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki notlariniz ne olursa olsun; umudunuzu, cesaretinizi, çalistiginiz takdirde basarili olacaginiza dair inancinizi, basarabileceginize dair güveninizi hep diri tutun.
Karnelerinizi elinize alinca “Elimden geleni yaptim, yapabilecegimin en iyisi buydu.” diyebiliyorsaniz karnenizin iyi oldugunu düsünebilirsiniz. Ancak “Çok daha fazlasini yapabilirdim.” diyorsaniz karnenizdeki notlar gelistirilebilir demektir. Unutmayin ki basarisizlik diye bir sey yoktur. Insanlar ya basarirlar ya da ögrenirler. Bu tatil kendinizi gelistirmek, eksiklerinizi gözden geçirmek, yeni döneme yeni heyecan ve gayretle baslamaniz için bir firsat olacaktir. Bir dönem boyunca yoruldunuz. Güzel bir tatili hak ettiniz. Karnelerinizdeki düsük notlar nedeniyle tatilinizin kötü geçmesine firsat vermeyiniz. Sizler bu olumsuzluklari telafi edebilecek kapasite ve güce sahipsiniz. Aileleriniz, ögretmenleriniz ve biz buna inaniyoruz.
Degerli Ögretmenler,
Ögrencilerimizin degerlendirilmesinde, karnenin sol tarafinda yer alan akademik basarilarin göstergesi olan notlar kadar, sosyal basarilarinin degerlendirildigi sag taraftaki ifadeler de önemlidir. Ögrencilerimizi degerlendirirken sadece sinav basarilarini degil sosyal basarilarini da önemsemeliyiz.
Egitimde birçok yöntem ve teknikler gelistirilmistir. Ancak egitimin en önemli unsuru her zaman ögretmen olmustur. Ögrencilerimizin gelecege hazirlanmasinda ne gelistirilen fiziki imkanlar, ne de egitim materyalleri ögretmenin egitimdeki rolünü azaltmamistir. Ögretmenlerimiz, gelecegimizi sekillendirecek neslimizin yetistirilmesinde muhakkak ki en önemli paya sahip olacaklardir. Bu büyük sorumlulugun farkinda olarak görev yapan ögretmenlerimize tesekkür ediyor, görevlerinde basarilar diliyorum.
Il genelinde sorunsuz, basarili bir egitim ve ögretim döneminin tamamlanmasinda destek veren Valimiz Sayin Murat Koca’ya, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Yöneticilerine, Okul Müdür ve Müdür yardimcilarimiza, ögretmenlerimize ve egitim personelimize tesekkür ediyorum. Ögretmen ve ögrencilerimize saglik, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyor, saygilar sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284