Sultanoglu:`Toplumsal hayatimizi engelli vatandaslarimizin yasam kalitesini yükseltecek sekilde düzenlemeliyiz.`

Vali Yardimcisi Muammer Balci ve Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu Engelliler Haftasi kapsaminda Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Dernegini ve Özel Egitime Muhtaç Çocuklari Koruma Dernegini ziyaret etti.

Sultanoglu:`Toplumsal hayatimizi engelli vatandaslarimizin yasam kalitesini yükseltecek sekilde düzenlemeliyiz.`

Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Dernegi Baskani Ilknur Harani ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek Il Milli Egitim Müdürlügünün yardimlarini esirgemedigini, her türlü sikintilarinda kendilerini destek olduklarini bundan dolayi kendilerine çok tesekkür ettigini söyledi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinda, “Insan bazen dogustan bazen de hayatin akisi içinde meydana gelen talihsiz olaylar neticesinde hayatini çesitli engellerle sürdürmek zorunda kalabilmektedir. Engelli hali hiç kimsenin kendi tercihi olmadigi gibi, saglikli insanlarin da bu duruma düsmesi muhtemeldir. Bu nedenle toplumsal hayatimizi engelli vatandaslarimizin yasam kalitelerini yükseltecek sekilde düzenlemek durumundayiz. Ilimizde açilan Egitim Uygulama Okulu ve Is Egitimi Merkezi, Görme Engelliler Sinifi, Isitme Engelliler Sinifi, Otistik Çocuklar Özel Egitim Sinifi ve tüm engelli ögrencilerimizin ücretsiz tasima kapsaminda olmasi egitimde firsat esitliginin tabana yayildiginin en güzel göstergesidir. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm engelli vatandaslarimizin Engelliler Haftasini kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum”dedi.
Vali Yardimcisi Muammer Balci Konusmasinda, “ Bu gün birçok engelli vatandasimiz, zorluklarin ardina saklanmayarak hayata sarilmis, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda basarilariyla topluma örnek olmuslardir. Bizlerin en büyük görevi ise onlarin kendilerini gerçeklestirecekleri ortami hazirlamak, egitim, saglik gibi imkânlara onlarin kolayca ulasmalarini saglamaktir”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284