Suriye’de Yaşanan İnsanlık Dramına Milli Eğitimden Yardım Eli 

Suriye’de yaşanan olaylara duyarsız kalmayan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Azez, Çobanbey, Cerablus ve El-Bab bölgelerinde yaşayan öğrencilere, eğitim-öğretim materyali ve donatım malzemesini taşıyan ilk yardım tırını göndererek örnek bir davranışa imza attı.

Suriye’de Yaşanan İnsanlık Dramına Milli Eğitimden Yardım Eli 

Devletimizin yürütmüş olduğu Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye’de Azez, Çobanbey, Cerablus ve El-Bab’ta oluşturulan güvenli bölgede yaşayanların hayatlarını normalleştirme çabaları çerçevesinde bölgeye eğitim malzemeleri gönderildi.  
Düzenlenen uğurlama törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu çalışma ile ilgili bilgi vererek öğrencilerin harçlıklarından artırarak ya da kendi ihtiyaçlarına oradaki kardeşlerininkini de ilave ederek çeşitli kırtasiye malzemeleri toplandığını söyledi. 
“İki bin öğrencinin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler gönderiyoruz”  
İl Müdürü Kuntoğlu, “Karaman İl Müdürlüğüne bağlı okul ve kurum müdürlükleriyle kitabevlerinin katkıları neticesinde Suriye’de yaşayan öğrencilere yardım eli uzatılarak onlara okul çantasından boya çeşitlerine, kırtasiye malzemeleri ve temizlik ürünleri ile ilk tırı bugün uğurluyoruz. Masa, sıra ve dolap gibi donatım malzemelerinden oluşan 2. tır için planlamalarımız devam ediyor. Yaklaşık iki bin öğrencinin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler gönderiyoruz.” diye konuştu. 
“Sıradan insanlar ayak izi, sıra dışı insanlar ise yürek izi bırakır”   
Sıradanlığın ötesinde bir millet olduğumuzun altını çizen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bizler tarih boyunca ayak izi bıraktığımız her bölgeye yürek izi de bıraktık. Ne demek istediğimizi Çanakkale’ye bakarak memleketlerinden km’lerce uzakta Afganistan’dan, Halep’ten, Şam’dan gelip şehit olanlardan anlayabiliriz. Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğuna şahit olmak için ülke sınırlarımızın ötesini görmek yeterlidir. Bize düşman olanların zoruna giden de bu. En az kendileri kadar başkalarını düşünen bir milleti yıkmak, bölmek, parçalamak imkansızdır. Farklı isimlerde dünyanın birçok bölgesine yardım götüren kuruluşlarımızın çalışmalarına dikkat ediniz. Tamamı gönüllülerden oluşan yardımseverlerdir. Sevgisini, vaktini, malını, bazen de canını cebine katıp yol alan insanlardır. Böyle bir milletin mensubu olmak ender insana nasip olur.  Bu nedenle her yaştan, kendisi için istediğini kardeşi için de arzulayan öğrencilerimize ve onları yetiştiren ailelerine bu duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  
Konuşmalar sonrasında toplanan malzemeleri taşıyan ilk yardım tırı, İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin yapmış olduğu duanın ardından bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284