Tanzanya Ve Kenya Tecrübeleri Işığında Afrika'nın Önemi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından “Tanzanya ve Kenya Tecrübeleri Işığında Afrika'nın Önemi” başlıklı seminer düzenlendi. KMÜ mezun öğrencisi Fatih İlhan tarafından verilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Tanzanya Ve Kenya Tecrübeleri Işığında Afrika'nın Önemi

Afrika’nın çok farklı bir coğrafya olduğuna dikkat çeken İlhan, "Afrika, en verimli ekilebilir arazilere sahip dünyanın en büyük ikinci coğrafyası." dedi. Afrika'da kabile farklılıklarının önemli bir sosyal ölçü olduğunu söyleyen İlhan bölge insanın anadilini korumaya çalıştığını belirtti.

Bir yıldan fazla zaman geçirdiği Afrika'da Tanzanya, Kenya ve Somali’de yaşadığı sırada gözlemlediği konular hakkında dinleyicilere bilgiler aktaran İlhan, bölge insanını cana yakın ve sıcakkanlı olarak anlattı.

Türkiye ile Afrika ülkelerinin ikili ilişkilerinin kuvvetli olduğuna dikkat çeken İlhan, Tanzanya’ya geçen yıl büyükelçilik açıldığını ve Doğu Afrika'nın en yüksek hızlı tren hattı projesinin bir Türk firması tarafından alındığını sözlerine ekledi.

Afrika nüfusunun çoğunluluğunun Müslüman olduğunu belirten İlhan, "Türkiye güçlü olursa İslam coğrafyası güçlü olur" diyerek sözlerine son verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284