Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezunlarini Verdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yapildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezunlarini Verdi

Üniversitenin Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Salonu’nda 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 10.00’da gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu ile üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 7 farkli programdan mezun olan ögrencilerin yürüyüsü ile baslayan tören okul birincisi Ali Imran Aksu’nun konusmasiyla devam etti. Evlatlarinin mutlulugunu paylasan tüm ailelere tesekkür eden Ali Imran Aksu, hem Karaman Il Saglik Müdürlügünde memur olarak çalistigini hem de okuluna devam ettigini söyledi. Ali Imran Aksu evli ve iki çocuk babasi oldugunu da sözlerine ekledi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundaki ögrencilerin bilgi ve becerilerinin yüksekligine dikkat çeken Aksu, ”Tüm arkadaslarima bundan sonraki hayatlarinda basari diliyorum.” dedi.
Doç. Dr. Abdullah Kaya: “Yarinin Türkiyesi’nde ögrencilerimi nitelikli is gücünün parçasi olarak görüyorum”
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya yaptigi konusmada, okullarinin Selçuk Üniversitesine bagli olarak 1987‘de kuruldugunu ve geçen yil KMÜ Meslek Yüksekokulunun Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu seklinde ikiye ayrilmasindan sonra “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu” adiyla egitim-ögretime devam ettigini söyledi. Kaya, okullarinda 6 bölüm ve 7 programda toplam 1337 ögrencinin bulundugunu belirterek, gelecek yildan itibaren Grafik Tasarim ile Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümlerine de ögrenci almaya baslayacaklarini kaydetti.
Doç. Dr. Kaya, bugün mezun ettikleri 800 civarindaki ögrenciyle beraber mezun sayilarinin 3800’den fazla olacagini da sözlerine ekledi. Yarinin Türkiyesi’nde ögrencilerini nitelikli is gücünün parçasi olarak gördügünü ifade eden Kaya, “Hepinizin hayatta basarili olmasini istiyorum. Ancak asil basari; is hayatindaki basarinin yaninda iyi bir es, sefkatli ana-baba ve seven-sevilen insan olabilmekte saklidir.“ diye konustu. Kaya, ögrenci aileleri ve ögretim elemanlarina tesekkür ederek konusmasini bitirdi.
Rektör Gökmen’den Mezunlara: “Yolunuz açik, geleceginiz aydinlik olsun”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de konusmasinda, mezuniyet töreninde gördügü mutlu tablonun gerçek mimarlarinin aileler oldugunu belirtti. Gökmen, sevinci ve hüznü bir arada yasadigini dile getirerek bunu su sekilde açikladi: “Hüzünlüyüm çünkü ailemizin fertlerinden ayriliyoruz. Bize aileleri tarafindan emanet edilen çocuklarimizi meslek ve vizyon sahibi yaparak mezun ettigimiz için de mutluyum.“
Rektör Gökmen, mezunlarinin aldiklari diplomalarin her seyi bildiklerini göstermedigini belirterek, diplomanin bundan sonra daha çetin geçecek hayatlarinda onlari donanimli hale getirdigine dikkat çekti. Yeni mezunlara önerilerde de bulunan Prof. Dr. Gökmen, onlardan tebessüm biriktiren, zihin ve gönüllerde yer eden bireyler olmalarini istedi. Gökmen herkesin deger üretmesi gerektigini söyleyerek, “Deger üretmenin yolu da çalismak ve sevmekten geçer.” dedi. Insana ait en güzel iki eylemden birinin sevmek, digerinin vermek oldugunu vurgulayan Rektör Gökmen, “Gittiginiz her yere sevgi götürün. Sevgi dolu bir kalp binlerce kalbe sevgi doldurur. Her zaman verici olun, içtenlikle verirseniz fazlasini alisiniz.” diye konustu.

Tüm mezunlara basarilar dileyen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen sözlerine söyle devam etti: “Adanmislik yoksa basari da olmaz. Mutlaka emeginize sevgi ve ahlak katin.” Mezunlarina KMÜ’yü unutmamalarini söyleyen Gökmen “Yolunuz açik, geleceginiz aydinlik olsun.” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Mezuniyet kütügüne plakasini çakan okul birincisi Ali Imran Aksu’ya diplomasini Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, ikinciligi paylasan Rümeysa Dogan ve Özhan Bakici’ya Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, üçüncü Nuyel Korkmaz’a da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya diplomasini takdim etti.
Tören, Yüksekokul ögretim elemanlari tarafindan mezunlara diplomalarinin verilmesi ve mezunlarin kep atmasiyla sona erdi. Törenin ardindan Rektör Gökmen, mezun ve aileleriyle tek tek ilgilenerek sohbet etti.
“Ihtiyar Delikanli” Mevlüt Çoban
Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünden mezun olan 61 yasindaki ihtiyar delikanli Mevlüt Çoban mezuniyet töreninin en dikkat çeken ismiydi. Çoban, 2008 yilinda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna basladigini, okula basladiginda Sanayi ve Ticaret Il Müdürlügünde sube müdürü olarak çalistigini söyledi. Emekliliginin ardindan okulu birakmadigini ve bu bölümde ögrenim görmeyi çok istedigi için çok çalistigini belirten Mevlüt Çoban “Bundan sonraki hedefim Dikey Geçis Sinavina girip mühendislik okumak.” dedi.
Ikinci üniversitesini bitirmesinin gururunu yasadigini vurgulayan Çoban, ayni zamanda Selçuk Üniversitesi Egitim Fakültesi mezunu oldugunu belirtti. Mevlüt Çoban “Ögrenmenin yasinin olmadiginin en canli kanitiyim. Herkese tavsiyem çalismaktan asla vazgeçmeyin.” dedi. Çoban, sinif arkadaslarina ve tüm ögretim elemanlarina da tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284