Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Ögrencileri Sanayicilerle Bulustu

Il Milli Egitim Müdürlügü, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve KOSGEB isbirligi ile 15–21 Ekim Avrupa Kobi etkinlikleri kapsaminda Karaman Endüstri Meslek Lisesi ögrencileri ile sanayiciler bulustu.

Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Ögrencileri Sanayicilerle Bulustu
Nefise Sultan Kiz Meslek Lisesi Toplanti Salonunda yapilan seminere Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Kosgeb Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan, sanayici ve isadami Osman Oguzcan ile Sami Oguzcan, Meslek Lisesi Müdürü Cafer Avci, ögretmenler ve ögrenciler katildi.
Mobilya alaninda üretim yapan sanayici ve Isadami Osman Oguzcan ve Sami Oguzcan Meslek Lisesi ögrencilerine; Sanayi çalisma ortamlari ve çalisma sartlari, istihdam alanlari, nitelikli elemanin sanayi ve sanayici için önemi ve gerekliligi, girisimcilik, sanayi ve sanayicinin aradigi nitelikli isgücü altyapisi konularinda bilgi verdiler.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konusmasinda, “Kalkinmis ve refah düzeyini yakalamis bir Türkiye’nin gelecegi, egitimden ve bilgiyle donanmis genç nesillerin yetistirilmesinden geçer Bunlardan biride mesleki egitimdir. Meslek egitimi ise iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara basarili bir meslek yolu hazirlamak, diger yandan ekonomiye vasifli eleman yetistirmektir. Gelecegimizin teminati olan gençlerimizin kabiliyetlerini gelistirecek, gerekli bilgi, beceri ve davranislarla birlikte is görme aliskanligi kazandirmak suretiyle, hayata hazirlanmasinda ve ülkemizin kalkinmasinda en önemli unsur haline gelmistir. En önemli unsur haline gelmesinde Meslek Liselerinin önemi apaçiktir. Türkiye’nin ekonomik anlamda gelismeye devam etmesinde en önemli yük kendilerini iyi yetistirip is hayatina atilan meslek liseli ögrencilerin üzerindedir. Bizler fiziksel anlamda destek verip okuyacaginiz ortamlari hazirlayacagiz. Sizler de egitim ögretimlerinizi tüm imkânlari degerlendirerek yetismis ve bilinçli bireyler olacaksiniz. Bu adimlar dogru atildiginda ülkemiz her anlamda gelismeye hazir olacak” dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284