Teknoloji Fakültesi Mezunlari `Mühendis` Olacak

Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan mühendislik programlarinin esdeger sayilip sayilmayacagi ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan Mühendislik Bölümü mezunlarinin mühendis unvanini kullanip kullanmayacagina iliskin basvurulari inceleyen Yüksekögretim Kurulu Baskanligi, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik Programlarindan mezun olanlarin ‘Mühendis’ unvanini kullanabilecegine karar verdi.

Teknoloji Fakültesi Mezunlari `Mühendis` Olacak

YÖK'ten yapilan açiklama su sekilde:
"24 Temmuz 2013 tarihinde ilgili konu görüsülerek 2547 sayili Kanunun 2880 sayili Kanunla degisik 43/b maddesi uyarinca, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan ayni isimli mühendislik programlarinin birbirleri ile esdeger olduguna, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik Programlarindan mezun olanlarin da ilgili dalin Mühendisi unvanini kullanacagina karar verilmistir."
Teknoloji Fakültesi Nedir?
Teknoloji Fakülteleri Mesleki ve Teknik Egitim Fakültelerinin yerine 13.11.2009 tarih ve 27405 sayili Resmi Gazetede yayimlanan Bakanlar Kurulu karari ile kurulan ve uygulamaya dönük mühendis yetistirmeyi amaçlayan okullardir. Teknoloji Fakülteleri hem piyasanin ihtiyaç duydugu yetismis elemani hem de Mesleki Teknik ortaögretim kurumlarinin ögretmen ihtiyacini karsilamak amaciyla kurulmuslardir. Tüm kontenjanlarina MF-4 puan türü ile yerlestirme yapilmaktadir.
Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi arasindaki fark nedir?
Mühendislik Fakülteleri ile Teknoloji Fakülteleri ayni egitim ve ögretim müfredatina sahiptirler. Ancak, Teknoloji Fakülteleri ögrencileri ek olarak her yariyilda uygulama dersleri aliyorlar. Teknoloji Fakültelerinin amaci, uygulama becerisi yüksek mühendisler yetistirmektir.
Türkiye’de kaç tane Teknoloji Fakültesi vardir?
Adiyaman, Afyon Kocatepe, Amasya, Batman, Celal Bayar (Manisa), Cumhuriyet (Sivas), Dumlupinar (Kütahya), Düzce, Firat (Elazig), Galatasaray (Istanbul), Gazi (Ankara), Karabük, Karadeniz Teknik (Trabzon), Kirklareli, Kocaeli, Marmara (Istanbul), Mersin, Mugla, Pamukkale (Denizli), Sakarya, Selçuk (Konya), Süleyman Demirel (Isparta) üniversitelerinde toplam 22 Teknoloji Fakültesi bulunmaktadir.,
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284