Temizel-Ünlü Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Almanya Yolcusu

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari “Elektrik Enerjisi Üretiminde Alternatif Enerji Kaynaklari” adli LDV Projesi kapsaminda Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Aydin Kusadasi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idareci ve ögretmenlerden olusan proje ekibi Almanya’ya gidiyor.

Temizel-Ünlü Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Almanya Yolcusu
Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ekibi Almanya proje toplantisi öncesi Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler. AB ve Dis Iliskiler Bölümünden Ramazan Arslan’in da katildigi ziyarette Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nurettin Dogan “Projemiz katilimcilarin ülkelerindeki mesleki egitim kurumlarina, ögrencilerine ve ögretmenlerine yönelik olarak hazirlanmistir. Proje koordinatörümüz Aydin Kusadasi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi baskanliginda 28 kisilik proje ekibimiz 22 Nisan- 5 Mayis 2012 tarihleri arasinda Almanya’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Günümüz dünyasinda enerji ile ilgili kaynaklarin giderek azalmasi ve fosil yakit ile üretilen enerjinin çevreye olumsuz etkileri düsünüldügünde, günes ve rüzgar santrallerinin çevreci, yenilenebilir ve üretim maliyeti bakimindan ekonomiye olan katkilarinin ögrencilerimize kazandirilmasini hedeflemekteyiz” dedi.
Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada, “Enerji bütün dünya ülkelerinin en öncelikli ihtiyaçlarindandir. Ne yazik ki ülkemiz enerji gereksinimini bakimindan disa bagimlidir. Bu durum ekonomimize büyük yük getirmesinin yaninda zaman zaman çesitli sikintilari da yasamamiza neden olmaktadir. Günümüzde rüzgâr ve günes santralleri gibi alternatif enerji kaynaklari hem maliyet hem de dogaya zarar vermemesi açisindan büyük önem tasimaktadir. Ögrencilerimizin Avrupa’daki enerji teknolojileri ile ilgili tecrübe kazanmasi ve mesleki gelisimleri açisindan projenizin basarili olacagini umuyor ve bu basarinin bütün okul ve kurumlarimiza örnek teskil etmesini diliyorum” dedi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284