Ticaret Meslek Lisesi’ni Avrupa Heyecani Sardi

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari “Uluslararasi Dis Ticarette Egitim ve Sektör Baglantilarinin Incelenmesi ” baslikli Leonardo Da Vinci-IVT projeleri kapsaminda Ticaret Meslek Lisesi idareci, ögretmen ve ögrencilerinden olusan proje ekibi Almanya’ya gidiyor.

Ticaret Meslek Lisesi’ni Avrupa Heyecani Sardi
Proje ekibi Almanya hareketinden önce, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u, Sube Müdürü M.Akif Duman ve Proje Koordinasyon Ekibi’nden Bayram Gerçek’in de katimi ile ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.
Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bas Yardimcisi Zeynel Abidin Kayhan, “Koordinatörlügü yaptigimiz “Uluslararasi Dis Ticarette Egitim ve Sektör Baglantilarinin Incelenmesi” adli projemizi Almanya’dan Dr.Robert Eckert Schulen AG ile birlikte yürütmekteyiz. Okulumuz idareci, ögretmen ve ögrencilerimizden olusan 24 kisilik proje ekibimiz 13-26 Kasim 2011 tarihleri arasinda Almanya’da yapilacak olan proje toplantisina katilacaklardir. Katilimcilar dis ticareti gelistirmek için neler yapilacagini ve hangi yöntemlerin daha iyi sonuçlar getirecegini ögreneceklerdir. Ayrica ögrencilerimiz, okulda aldiklari egitimin yaninda projenin uygulama süreci ile yurt disinda kendi yasitlarina verilen Dis ticaret ile ilgili egitimi görme imkâni bulacaklardir. Projemizin uygulama asamasinda bizlerden ilgi ve desteklerini esirgemeyen Il Milli Egitim Müdürlügümüze çok tesekkür ederiz” dedi.
Ticaret Meslek Lisesi proje ekibini makaminda agirlamaktan memnuniyet duydugunu belirten Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ise; “Avrupa Birligi projeleri kapsaminda ilimizden 464 ögretmenimiz ve 293 ögrencimiz olmak üzere toplam 757 personelimiz yurtdisina çikma firsati bulmustur. Bu sayede ögrencilerimizin Avrupa insaniyla birlikte çalisarak bilimsel ve teknolojik yenilikleri yerinde incelemelerini sagladik. Ayrica Avrupa ülkelerinden gelen 469 egitimci ve ögrenciyi ilimizde misafir ederek onlara egitim sistemimizi, Türk misafirperverligini, kültür ve geleneklerimizi tanittik. Gittiginiz ülkelerde selam gönderiyor baris ve sevgi dolu bir dünya diliyorum. Bu vesileyle, basta Ticaret Meslek Lisesi idareci ve ögretmenleri olmak üzere ilimiz ve ülkemiz adina böyle güzel çalismalara imza atan tüm egitimcilerimizi tebrik ediyor, basarili çalismalarindan dolayi da Projeler Koordinasyon Birimimizi kutluyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284