TOBB Fen Lisesi Protokolü Imzalandi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Karaman’da 16 derslikli ögretim binasi, 200 ögrenci kapasiteli yurt binasi, spor salonu, ögretmen lojmanindan olusan Fen Lisesi Kompleksi insa edecek. Kompleks için imzalar TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen törende atildi.?

TOBB Fen Lisesi Protokolü Imzalandi
TOBB ve Karaman Valiligi arasindaki protokol törenine TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, TOBB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay ve Karaman Ticaret Borsasi Baskani Ekrem Bastug katildi.
TOBB Baskani M. Rifat Hisarcikloglu törende yaptigi konusmada, “Bu mübarek Ramazan gününde, çok hayirli bir is için bir araya geldik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi olarak Karaman’a büyük bir Fen Lisesi Kompleksi yaptiriyoruz. Bu kompleks 16 derslikli Fen Lisesi, 200 kisilik ögrenci yurdu, spor salonu ve ögretmen lojmanlarindan olusan büyük bir egitim tesisi olacak ve en son teknoloji ile insa edilecek” ifadesini kullandi.
-Fen Lisesi 60.yilin anisina yapilacak
Bu yil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin 60. Kurulus yildönümünün kutlandigini hatirlatan Hisarciklioglu, “Bu Fen Lisesi kompleksi de aslinda Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin 60. yili anisina yapilmis olacak. Çünkü 60. yil dönümümüz hem bizim için, hem de Türk is dünyasi için çok önemli” dedi.
Bu 60 yil içinde Türkiye’nin bölgesinin sanayi devi olmasinda özel sektörün büyük payi oldugundan söz eden TOBB Baskani Hisarciklioglu sunlari söyledi: “Bugün Türk özel sektörü, Türkiye’yi Italya ile Çin arasindaki en güçlü sanayi devi yapmistir.
60 yil önce özel sektörün çati kurulusu olarak bir apartman dairesinde kurulan TOBB da, bugün üyelerine dünyanin en kaliteli hizmetini veren, en güçlü oda sistemi haline gelmistir.
Geçtigimiz ay içinde, dünyanin en güçlü Oda sistemi olarak bilinen Almanya Ticaret ve Sanayi Odalari Birligi’nin Baskani Hans Heinrich Driftmann, heyeti ile birlikte Türkiye’ye gelerek misafirimiz olmustu. Kendileri ile bir takim toplantilar yaptik. TOBB’un kapasitesini, yürüttügü projeleri ve üyelerine yaptigi hizmetlerini anlattik. Bu hizmetleri yerinde gösterdik.
Aslinda biz bütün bunlari 81 ilde, 165 ilçedeki oda ve borsalarimizla birlikte yaptik. Çünkü bizim camiamiz akil birlikteligi ile, gönül birlikteligi ile ve güç birlikteligi ile hareket eder. Bütün bunlar birlik ve beraberligin eseridir.
Artik dünyadaki oda sistemlerinin tamamini bilen birisi olarak sunu gönül rahatligi ile söylüyorum: Dünyanin hiçbir yerinde özel sektöre bu denli katki saglayan bir Oda-Borsa yapisi yok.”
-Baskanlara tesekkür
Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ile Karaman Ticaret Borsasi Baskanlarina da tesekkür eden Hisarciklioglu, “Hiçbir ücret almadan, kendi isleri için ayiracaklari zamani üyelerinin sorunlari için ayiriyorlar, büyük özveri ve basari ile çalisiyorlar. Bakin bugün buraya gelirken bile bir üyelerinin önemli bir sorunu bize ilettiler, biz de insallah çözümü için gerekli temaslari saglayacagiz” dedi.
-“En büyük eser egitim için yapilandir”
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi yönetimi olarak, bu birlik beraberligin simgesi olarak her ile bir eser kazandirma karari aldiklarini açiklayan Hisarciklioglu, en büyük, en kiymetli eserin egitim için yapilan eserler oldugunu vurguladi. En büyük yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu ifade eden Hisarciklioglu, “Her yatirimin riski vardir, her yatirimdan zarar edebilirsiniz ama insana yapilan yatirim, egitime yapilan yatirim her zaman kazandirir. Topluma kazandirir, sehrine kazandirir, ülkesine kazandirir” diye konustu. Bu nedenle TOBB olarak 29 ilde okul ve okul kompleksi yaparken, 16 ildeki okul yapimlarina katki sagladiklarini kaydeden Hisarciklioglu, Karaman’a yapacaklari bu Fen Lisesi’nin de hem Karaman’a, hem de ülkemize piril piril gençler kazandiracagini bildirdi.
-“Karaman bunu hak ediyor”
“Karaman bunu fazlasiyla hak ediyor. Bakiniz bir sehrin basarisini aldigi göçle tespit edersiniz. Eger bir sehir çevresinden göç aliyorsa, o sehrin dinamikleri hem kendi hemserilerine istihdam sagliyor, hem de çevre il ve ilçelerin insanlarina is ve as sagliyor demektir” ifadesini kullanan TOBB Baskani Hisarciklioglu, Karaman’in bu anlamda çok dinamik bir sehir oldugundan bahsetti.
Hisarciklioglu söyle konustu: “Özel sektörü, sanayisi, ticareti ve tarimi çok kuvvetli bir sehir. Ben bu sehrin özel sektör kanaat önderleri olan Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay ile Karaman Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug’a tesekkür ediyorum.
Ben aslinda Karamanlinin basarisini, Karamanlinin zekasini yakindan biliyorum. Biz normalde bu tür protokolleri il seyahatlerine gittigimiz zaman imzaliyorduk. Bizim baskanlar bakti bizim Karaman seyahati biraz gecikecek, “Baskan biz gelelim imzalayalim protokolü, insaata hemen baslayalim” dediler. Bu da Karamanlinin zekâsidir, sehrine olan hizmet askidir, haberiniz olsun.”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan da, yapilacak okulun egitimin altyapisina büyük bir katki yapacagini dile getirirken, ülkenin gelismesi için egitimin önemine vurgu yapti. Elvan, TOBB’un bu anlamda egitime katkisinin çok önemli oldugunun altini çizerken sanayicilerin en büyük beklentisinin nitelikli is gücü oldugunu ifade etti.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284