Trafik Konulu Bilgi Yarismasi Yapildi

Il Emniyet ve Milli Egitim Müdürlüklerin organizasyonuyla gerçeklestirilen ve ilkögretim okullari ögrencilerinin katildigi “Trafik” konulu bilgi yarismasinin yari finali Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapildi.

Trafik Konulu Bilgi Yarismasi Yapildi
Yarismayi Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Milli Egitim Sube Müdürü Selmani Karaçam ile ögretmen ve ögrenciler de izledi.
Yarisma öncesinde bir konusma yapan Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Çocuklarimiza simdiden böyle bir bilinci kazandirdiklari için yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenleri kutluyorum. Bizim en büyük kayiplarimiz millet olarak isi zamaninda yapamayisimiz veya bunu davranis haline getiremeyisimizdir. Bir kisim bilgileri ögreniyoruz ama egitim dedigimiz meseleyi tam gerçeklestiremeyisimizde bir kisim sikintilar yasiyoruz. Trafik kurallari bizim için çok önemli. Ister araç kullanalim, ister kullanmayalim. Bu kurallari bilmemiz ve hayatimizin degismez parçalarindan birisi olmasi lazim. Ama yeteri kadar ehemmiyet vermiyoruz. Sadece sürücü belgesi almak için çalismalar yaptigimiz dönemde bazi özelliklerini ögreniyoruz” dedi.
Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de, “Yillarin tecrübesi olan kurallari içsellestirip uygulama noktasinda biraz daha gayretli, biraz daha çalisan ve bunlarin olmazsa olmazlar noktasinda kararli bir tavir sergileyebiliyor muyuz. Yoksa heyecan olsun, arabam ne kadar hizli gidiyor, kemer takarsam kendimi bir baski altinda sinirlandirmis olarak görüyorum duygularini bir tarafa atip bu yolun sadece kendimize ait olmadigini üzerinde yayalarin ve diger sürücülerin hatta hayvanlarin dahi kullandiginin farkinda olabilirsek nerde nasil bir tavir sergileyecegimizin bilincinde olursak mutlaka güzellikleri yasayacagiz” diye konustu.
Daha sonra yarismalara geçildi ve yapilan yarismalar sonunda finale Anafartalar, Gazi Mustafa Kemal, Mümine Hatun, Özel Basari, Yilmaz Babaoglu, Mevlana, Özel Gevher Hatun ve Dr. Sadik Ahmet Ilkögretim okullari kaldi. Yarismalarin finalinin ise 3 Mayis’ta gerçeklestirilecegi ögrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284